Actual Lifestyle

Eveniment tragic la un mare festival. Un om a murit și alți 17 sunt răniți după ce s-a prăbușit o parte din scenă. Video

Eveniment tragic la un mare festival. Un om a murit și alți 17 sunt răniți după ce s-a prăbușit o parte din scenă. Video
Foto: Medusa Festival/Facebook/ video: twitter

Atunci când un eveniment este anunțat din timp, nu mai ții cont de nimeni și de nimic. Iar vremea imprevizibilă poate să îi ia prin surprindere chiar și pe cei mai vestiți meteorologi.

Eveniment tragic la un mare festival. Un om a murit și alți 17 sunt răniți după ce s-a prăbușit o parte din scenă. Video

O persoană a murit şi cel puţin 17 sunt rănite după ce vântul puternic a provocat prăbuşirea unei părţi a scenei la festivalul Medusa (Valencia) . Evenimentul tragic a avut loc sâmbătă dimineaţa, după cum au anunţat serviciile regionale de urgenţă.

La festival se aflau peste 51.000 de persoane. Dintre persoanele rănite, trei au suferit traumatisme grave, iar 14 au avut răni mai uşoare, au anunţat pe Twitter serviciile regionale de urgenţă.

Bilanțul este dureros: Un deces al unui tânăr de 22 de ani, mai mulţi răniţi, printre care 9 sunt grav răniţi şi spitalizaţi, iar ceilalţi 12 au fost trataţi la faţa locului de către echipele de urgenţă.

Accidentul a avut loc la primele ore ale dimineţii de weekend, la Festivalul Medusa, când toată lumea era ”pusă” pe distracție.

Ce se știe despre Festivalul Medusa: Acesta este un festival de muzică electronică, desfăşurat timp de şase zile în oraşul Cullera, situat pe coasta de est, la sud de Valencia.

Date informative despre locație: Cullera (pronunție valenciană: [kuˈʎeɾa]) este un oraș și municipiu din Spania, situat în Comunitatea Valenciană. Face parte din provincia Valencia și din comarca Ribera Baixa. Orașul este situat în apropierea vărsării râului Júcar în Marea Mediterană.

Zona festivalului a fost evacuată „ca măsură preventivă pentru a facilita activitatea serviciilor de urgenţă şi de securitate ale Festivalului Medusa”, se arată într-un comunicat media, citat de Reuters.

Invocând motivul vremii nefavorabile, Festivalul a fost suspendat.

Din cauza vremii nefavorabile din primele ore ale zilei de 13 august şi cu scopul de a garanta siguranţa participanţilor, a lucrătorilor şi a artiştilor”, au precizat organizatorii într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a festivalului.

Presa spaniolă a precizat că şi alte structuri de la eveniment au fost avariate de vântul puternic.

Tinerii au tras o sperietură groaznică, pe care, cu siguranță, nu o vor uita niciodată. Ceea ce se doarea a fi o minunată sărbătoare de weekend s-a transformat într-un adevărat coșmar. Despre tragedia unor festivaluri a scris, pe larg, Evenimentul Zilei, cu referire și la UNTOLD.