Actual

Exclusiv. Carmen Avram, despre începuturile din PSD: „Eu n-am înțeles ura asta viscerală și fanatismul în niciun fel”

Carmen Avram Sursa foto Captură ecran Podcast Hai România
Sursa foto Captură ecran Podcast Hai România

În cadrul podcastului lui Ionuț Cristache a fost prezentă Carmen Avram, europarlamentar român la Bruxelles. Aceasta a vorbit despre cum a a fost mitingul de la Iași, când ea abia intraseră în partidul social democraților.

Aceasta a spus că imediat cum a intrat în partid în primăvară a și plecat în campania pentru alegeri. Atunci au avut loc mai multe mitinguri printre care și cel de la Iași, care a marcat-o însă într-un sens negativ.

Întregul podcast poate fi urmărit aici.

Mitingul de la Iași a prezentat o problemă reală a României?

„Mitingul de la Iași m-a speriat foarte tare pentru că la Iași era o mare de oameni. La Iași nu era nimeni atent la mine și se simțea în marea aia de oameni adunată acolo, se simțea un tremur, se simțea o vibrație foarte neplăcută. oamenii nu făceau contact cu mine vizual. Era o neliniște. Îi vedeam  că abia așteaptă să plece de acolo. La un moment dat, stând pe scenă, m-am uitat sus pe una dintre clădirile de lângă piață și mi-a înghețat sângele în vine”, a spus aceasta în timpul podcastului.

Carmen Avram a spus că pe o clădire erau niște oameni mascați ce erau cu obiecte n cei ce participau la miting. De asemenea, și printer participanți se aflu oameni îmbrăcați în negru ce înghionteau mulțimea.

Gărzile de acolo au simțit că se întâmplă ceva. Când s-a terminat mitingul au spus veniți cu noi și ne-au scos pe o ușă lăturalnică care a fost o capcană, de fapt. Ușa lăturalnică dădea pe o străduță îngustă. A fost ceva îngrozitor. Au apărut de peste tot oameni care ne-au blocat, de la geamuri erau oameni care aruncau în noi cu obiecte și nu aveai pe unde să fugi. Eu mi-o amintesc pe doamna Plumb care era acolo foarte speriată și a venit o mașină care a luat pe cineva. Noi ceilalți, nu mai aveam pe unde să ieșim”, a spus Crmen Avram.

Când ura este mai presus de orice….

Aceasta a spus că a fost luată de un angajat al hotelului și a fost dusă într-o camera aparte. Aceasta se uita pe geam și vedea demonstrațiile care scăpaseră de sub control.

„Oamenii ăștia au fost prezenți la Iași printre spectatori, printre votanți PSD teoretic. Aia a fost o scenă care m-a îngrozit foarte tare.  Eu am fost în zone de conflict unde a trebuit să fugim. Nu am trăit panica ca aici.  Cei din partid nu au discutat de față cu mine, dar era clar că și în partid se produsese ceva. Liviu Dragnea era tot mai marginalizat”, a continuat aceasta.

Ea spus că acești oameni trecuseră într-o altă extremă, aceea a fanatismului. Era o ură viscerală.

„Iașiul era orașul meu, unde am făcut facultatea, locul ăla era un loc prin care eu treceam în fiecare zi și dintr-o dată văd o haită care voia să ne atacă. Cred că dacă unul dintre noi cădea acolo sângerând, cred că l-ar fi călcat în picioare, atât de mare era ura”, a concluzionat europarlamentarul.