Actual

Exclusiv. Stejărel Olaru, dezvăluiri din viața Mariei Tănase: „A căutat o intrare permanentă la Gheorghe Gheorghiu Dej”

Stejărel Olaru Sursa foto Captură Podcast Hai România
Stejărel Olaru Sursa foto Captură Podcast Hai România

În cadrul podcastului de astăzi, Ionuț Cristache l-a avut invitat pe Stejărel Olaru care a vorbit despre relația dintre Maria Tănase și Gheorghe Gheorghiu Dej, dar și despre ultimele momente de viața ale artistei.

Stejărel Olaru a spus că Maria Tănase nu s-a aflat printre preferatele lui Gheorghe Gheorghiu Dej, însă el era un mare amator de petreceri.

Dej nu a putut o salva pe Maria Tănase

„A căutat o intrare permanentă la Gheorghe Gheorghiu Dej și povestește șeful de cabinet că nu a fost primită. Dej știa că are cancer și a spus că nu are ce să îi facă, că nu are cum să o ajute. Nu știu dacă era favorita lui, dar Dej era un mare amator de petreceri cu muzică popular, cu lăutari. Nu era preferata lui, dar o aprecia. Ei i se modifică ușor vocea. Vedem aceste transformări ale vocii pe care eu am numit-o la sfârșitul anilor, o maturizare și o înțelegere temeinică a Mariei Tănase în ceea ce privește melodia „Cântecul”, dar în ceea ce privește ultimele înregistrări se vede că nu mai are forța pe care o avea”, a declarat acesta în timpul podcastului.

De asemenea, acesta a dezvăluit faptul că Maria Tănase a fost o fumătoare înrăită. Se pare că singurul moment în care ea nu fuma era noaptea. De asemenea, ea consuma foarte multă cafea, însă deloc alcool.

„Ea nu consuma alcool. Sunt informatori care spuneau că venea beată la spectacole. Fals. Cancerul la plămâni i-a adus și moartea în 1963 care a străfulgerat-o pur și simplu. A murit foarte repede. În timp ce se afla la spital a vrut să se sinucidă, să se arunce pe fereastră, dar o infirmieră a prins-o. Mi s-a părut că e un amănunt intim și nu vreau să merg atât de departe cu dezvăluirile, dar am considerat că publicul merită să cunoască acest lucru. Moartea ei are și latura spectaculoasă prin felul în care ea și-a organizat-o singură, prin testamentul pe care și l-a făcut, prin detalii pe care a vrut să le pună la punct și prin momentele de delir din ultimele două zile de viață pe care le-a avut și în care purta dialog cu tatăl ei decedat căruia îi spunea că vine și ea”, a spus Stejărel Olaru în timpul podcastului de pe canalul de Youtube Hai România.

Se spune că la înmormântarea artistei au venit un milion de oameni. Nimeni nu se aștepta să fie așa o mulțime de lume. După moartea ei Maria Tănase a fost considerată un popor de seamă al poporului deoarece aceasta avea toate datele, în special faptul că provenea dintr-o familie sărmană.