Actual International

Explozie uriașă la o uzină chimică dintr-o provincie chineză. Imaginile sunt terifiante

Explozie uriașă la o uzină chimică dintr-o provincie chineză. Imaginile sunt terifiante
Twitter/captura video

O explozie puternică a avut loc la o uzină chimică situată în Panjin, în provincia chineză Liaoning.

Explozie uriașă la o uzină chimică din provincia chineză Liaoning. Imaginile sunt terifiante. Video

O explozie puternică s-a produs astăzi, duminică, 15 ianuarie, la o uzină chimică din provincia chineză Liaoning. Imaginile video postate pe rețelele de socializare arată coloane masive de fum probabil toxic care ies din instalația situată într-o zonă urbană din apropierea orașului Panjin.

Se spune că echipele de urgență se află la fața locului și se ocupă de incendiul rezultat. Se crede că este vorba despre compania Panjin Haoye Chemical Company din China.

Se pare că a fost lansată o anchetă pentru a încerca să se determine cauza exploziei. Nu sunt disponibile prea multe informații actualizate, în afară de numeroase clipuri video de pe canalele media locale și de socializare.

Totodată, potrivit Televiziunii Centrale Chineze (CCTV), explozia a avut loc la una dintre uzinele din orașul Panjin, situat pe coasta Golfului Liaodong.

Presa locală a relatat, citând martori, că explozia a aruncat în aer ferestrele clădirilor din apropiere și a provocat o coloană masivă de fum deasupra uzinei.

Accidentul a avut loc în procesul de întreținere a instalației aplicate în reacția de alchilare a Panjin Haoye Chemical Co Ltd, în jurul orei 13:25.

Autoritățile locale au desfășurat activități de intervenție de urgență și de salvare, se arată în comunicatul departamentului de publicitate al județului. Răniții sunt tratați, iar cauza accidentului este în curs de investigare.

Anchetatorii chinezi cercetează cauza accidentului, potrivit CCTV. Despre Panjin Haoye Chemical se știe că are active fixe în valoare de 10 miliarde de yuani (1,49 miliarde de dolari) și 2.500 de angajați, scrie pe site-ului companiei.

Guvernul local a început operațiunile de salvare, se arată în raport, fără a preciza dacă au existat victime, numărul lor exact sau pagube economice cauzate de accident, relatează media externă. Nu au fost oferite detalii cu privire la victime și la cauzele incidentului.