Actual International

Fanii prințului Harry stau la coadă pentru primele exemplare ale cărții „Spare”, care a ajuns pe rafturi azi-noapte

Fanii prințului Harry stau la coadă pentru primele exemplare ale cărții „Spare”, care a ajuns pe rafturi azi-noapte
PA

Fanii au fost văzuți stând la coadă pe străzi pentru a cumpăra un exemplar cartonat al autobiografiei prințului Harry, marți dimineață. Aceasta a ajuns pe rafturi la miezul nopții de luni spre marți.

Fanii prințului Harry stau la coadă pentru primele exemplare ale cărții „Spare”, care a ajuns pe rafturi azi-noapte

Librăriile din Marea Britanie s-au redeschis luni la ora 00:00 pentru lansarea mult așteptată a controversatei cărți de memorii a Ducelui de Sussex, Spare, care a fost dezvăluită și vândută mai devreme de unele librării din Spania, săptămâna trecută.

O mână de oameni au putut fi văzuți așteptând în fața magazinului WH Smith din gara Victoria din Londra, în timp ce se apropia miezul nopții, în speranța de a fi primii care să cumpere un exemplar al cărții.

Reporterii, dar și clienții, cititorii, s-au înghesuit apoi în jurul unor teancuri de cărți îngrămădite pe o masă după ce personalul a deschis ușile, iar fotografii au fost de asemenea prezenți pentru a surprinde momentul în care cititorii avizi au cumpărat primele exemplare.

Opinii ale fanilor și iubitorilor de carte

Primul la rând a fost profesorul Chris Imafidon, președintele organizației caritabile Excellence in Education, din Epping, Essex, care a declarat că a dorit să audă povestea direct „din gura calului”.

Acesta a declarat pentru agenția de știri PA că a așteptat în gara Victoria de la ora 21.30 pentru a pune mâna pe un exemplar de carte:

„Sunt mai mult un fan al familiei regale decât al indivizilor, pentru că familia regală a muncit pentru mine și pentru organizația mea de caritate mai mult decât orice alt deținător de funcție politică.”

Profesorul a adăugat că a fost „amețit” de rapoartele despre cât de multe detalii a împărtășit Harry despre momentele private din familie, deoarece nu credea că ar fi avut „nevoie” să includă acest lucru pentru a vinde exemplare ale cărții.

„De ce te-ai duce așa de departe?”, a spus el.

De asemenea, el a recunoscut că este foarte curios cu privire la decizia lui Harry de a părăsi Regatul Unit în 2020, spunând:

„Chiar vreau să știu de ce tânărul ar părăsi țara pe care a iubit-o, în care a trăit și pentru care era gata să moară.”

La coadă se afla și Sasha Pursell, 27 de ani, angajată a unui bar, care s-a mutat la Londra din Melbourne, Australia.

Așteptând în fața magazinului după ce a terminat lucrul, doamna Pursell a declarat pentru PA:

„Sunt pur și simplu intrigată. Am auzit atât de multe articole de presă despre carte și este și un pic emoționant – nu am mai fost niciodată la o lansare la miezul nopții.”

Întrebată despre criticile din jurul cărții, ea a recunoscut că dezvăluirea acesteia ar putea fi privită ca o „trădare a Familiei Regale”, dar a simțit, de asemenea, că „au fost scornite multe minciuni despre el (Harry)”.

„Se poate merge în ambele sensuri. Nu cred că vreuna dintre părți are dreptate sau nu”, a adăugat ea.

Concluzie. Și acesta este doar un exemplu de lansare de carte mult așteptată. Peste tot în lume, acolo unde a ajuns sau urmează să fie distribuită cartea, este la fel. Aglomerație, îmbulzează, dorința de cunoaștere în profunzime a lumii regale, așa cum nu o știa nimeni până acum.