Actual Diverse

Utilizatorii de iPhone pot contacta 999 fără semnal mobil, în Marea Britanie

Utilizatorii de iPhone pot contacta 999 fără semnal mobil, în Marea Britanie
Infoactual

O veste bună pentru utilizatorii de iPhone care trăiesc, învață, muncesc sau merg într-o călătorie de afaceri sau vacanță în Marea Britanie. Cei care au acest tip de telefon pot suna la serviciul de urgență 999 chiar și fără semnal la mobil.

Utilizatorii de iPhone pot contacta 999 fără semnal mobil, în Marea Britanie

Apple pune la dispoziția utilizatorilor de iPhone, în Marea Britanie, un nou sistem SOS prin satelit care le permite utilizatorilor să apeleze 999 chiar și atunci când nu există semnal mobil.

Date informative despre 999: Se poate suna la 999 în caz de urgență medicală sau de sănătate mintală. Aceasta se întâmplă atunci când o persoană este grav bolnavă sau rănită și viața sa este în pericol.

Noul sistem a intrat în funcțiune marți, 13 decembrie 2022, potrivit unui raport al Telegraph. Cu toate acestea, sistemul nu este disponibil pentru toți utilizatorii de iPhone, ci doar pentru cei cu cele mai recente modele.

Cum funcționează concret. Folosind cea mai recentă tehnologie, telefonul este capabil să se conecteze la un satelit care trece prin zonă și să transmită o baliză de ajutor care anunță serviciile de urgență despre situația lor. Tehnologia funcționează chiar dacă telefonul nu este conectat la un sistem Wi-Fi sau la o rețea de date.

iPhone trimite un mesaj text către echipa de siguranță de la Apple, care va confirma prin SMS problema și va colecta alte date necesare, cum ar fi locația. Acestea sunt apoi transmise serviciilor de urgență.

Utilizând serviciile GlobalStar, iPhone poate trimite și primi mici pachete de date sub forma unor texte codate special. Acestea utilizează de trei ori mai puține date decât mesajele SMS normale.

Oricine dorește să încerce serviciul poate face clic pe opțiunea „Try demo option” (Încearcă opțiunea demo), care poate fi găsită în secțiunea de setări.

Punctele negre sunt notorii în Marea Britanie, furnizorii fiind obligați să acopere doar 95% din populație și nu întreaga țară. T-Mobile dorește să ofere un sistem similar după ce a încheiat un acord cu Starlink al lui Elon Musk în această vară.

John Anthony, președintele Asociației Britanice a Responsabililor de Comunicații de Siguranță Publică, a declarat:

„Faptul de a putea utiliza o conexiune prin satelit pentru a contacta 999 sau 112 în cazul în care nu există acoperire celulară sau Wi-Fi este o descoperire pe care Apple a adus-o publicului larg cu iPhone 14. „În cele din urmă, acest lucru va contribui la salvarea de vieți”.

Statistic vorbind, mulți oameni rămân blocați în Marea Britanie fără semnal de telefonie mobilă, iar această ultimă inițiativă, care permite utilizatorilor de iPhone din Regatul Unit să contacteze numărul 999, este o schimbare radicală, scrie presa externă.