Actual International

Polițist și campion mondial la tir, găsit rănit grav în mașina sa. Federația de Tir Olimpic este în doliu

Polițist și campion mondial la tir, găsit rănit grav în mașina sa. Federația de Tir Olimpic este în doliu
Twitter

Încă o tragedie în lumea sportivă. Campionul mondial de tir și trăgător Jorge Ballesteros a murit la doar 39 de ani, potrivit Federației Spaniole de Tir Olimpic (RFEDETO).

Federația de Tir Olimpic, în doliu. Un campion mondial de tir și trăgător a murit la doar 39 de ani

Federația a confirmat miercuri, 11 ianuarie 2023, decesul polițistului național și al celui mai titrat trăgător din istoria Spaniei.

O postare pe Twitter anunță dispariția lui Jorge Ballesteros. ”Cel mai bun atlet spaniol din istorie moare la vârsta de 39 de ani, cufundând lumea tirului într-o profundă tristețe.”

Pe lângă titlul de campion mondial obținut în 2017, a mai câștigat trei campionate europene, șase Extreme Europe Opens și 17 campionate spaniole.

Și mai trist este faptul că sportivul a avut parte de un sfârșit straniu. Cauza morții este necunoscută și este în prezent în curs de investigare, după ce a fost găsit rănit în interiorul mașinii sale în fața centrului comercial din La Vaguada (Madrid).

El a fost transferat la spital, unde a decedat.

RFEDETO a precizat într-un tweet: „RFEDETO își exprimă dezolarea pentru pierderea teribilă a unui mare trăgător și a unei ființe umane excepționale, un gentleman în sport și în viață.”

Federația a precizat că Ballesteros provine din cea mai distinsă familie de trăgători și a reprezentat Spania în urmă cu puțin peste o lună la Campionatele Mondiale de la Pattaya, în Thailanda.

Campionul mondial de tir a ocupat locul 15, titlul revenindu-i unui american de 22 de ani, Christian Sailer.

La această oră, regretele și omagiile curg pe rețele de social media.

Date informative despre tirul sportiv

Tirul sportiv este un sport individual care constă în tragerea cu cea mai mare precizie la țintă fixă sau țintă în mișcare, folosind diferite arme de foc și din diferite poziții. S-a practicat de sute de ani în Occident.

Primele cluburi de tir sportiv au fost înființate în secolul al XIX-lea, Societatea elvețiană a carabinierilor fiind fondată în 1824. A fost inclus ca sport olimpic cu probe pentru bărbați la prima ediție a Jocurilor moderne, la Atena, în 1896, iar probele pentru femei au fost adăugate la Jocurile Olimpice de vară din Los Angeles, în 1984.

În prezent există 15 probe de tir la Jocurile Olimpice, împărțite în trei discipline: pușcă, pistol și talere.

Cel mai înalt for al sportului este Federația Internațională de Tir Sportiv (International Shooting Sport Federation, prescurtat ISSF).