Actual

Gabriela Firea a făcut anunțul. Vin bani de la stat pentru acești români

Bani Sursa foto MediaFLUX.ro
Credit imagine: mediaflux.ro

Un nou proiect de lege a fost depus la Senat. Conform acestuia, mai multe familii ar urma să primească 1.500 de lei în vouchere venite din partea statului. Banii ar fi destinați programelor de tip after-school, creșelor și grădinițelor.

Sunt vizate și familiile numeroase, precum și tinerii care tocmai părăsesc sistemul școlar. Pentru aceste categorii ar putea fi implementate carduri de reduceri. Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a oferit mai multe detalii despre pachetul legislativ și modurile în care acesta are potențialul să fie implementat.

Informațiile oferite de Gabriela Firea

Ministrul Familiei a spus că unul dintre proiectele de lungă durată pe care le vizează este stimularea natalității în rândul românilor. În acest sens, pe lângă programe pentru tratarea infertilității, Gabriela Firea ia în considerare tichete valorice pentru tineri, precum și ajutoare prin care părinții să-și poată lăsa copiii în grija experților de la creșă sau after-school cu mai multă ușurință.

„Familiile numeroase din România trebuie să simtă sprijinul Guvernului și al Parlamentului. De aceea, proiectele pe care le lucrez de un an de zile la Ministerul Familie se referă la mai multe avantaje pentru familiile numeroase. Vom lansa în curând cardul familiilor numeroase, care va presupune reduceri la diferite servicii și pentru anumite produse.

De asemenea, vom lansa un card pentru tineri, pornind de la cardul de mobilitate european al tinerilor care este deja distribuit pentru șase milioane de tineri europeni, care va exista, în sfârșit, și în România.

Mai mult decât atât, prin acest pachet de legi pentru stimularea natalității, dorim să ajutăm familiile să poată să achite mai ușor creșa, grădinița și serviciile after-school printr-un voucher de 1.500 de lei, fie la stat, fie la privat, care va fi un proiect apreciat de întreaga țară,” a declarat ministrul, într-o declarație citată de realitatea.net.

Cum se poate schimba regimul de muncă al părinților

Acest proiect vizează și felul în care familiile cu copii mici lucrează. Conform programului legislativ depus la Senat, părinții ai căror copii au mai puțin de 8 ani vor primi cel puțin patru zile de telemuncă în fiecare lună, în măsura în care specificul locului de muncă permite acest lucru.

Un alt plan discutat de persoanele de la guvernare este reducere taxei de valoare adăugată pentru produsele destinate bebelușilor și copiilor aflați în primii ani de viață. Primele produse care ar beneficia de această reducere a taxelor ar fi laptele praf, scutecele și șervețelele umede destinate bebelușilor.