International

Generalul american Ben Hodges: Rusia şi Iranul sunt principalii beneficiari ai atacurilor Hamas

Generalul american Ben Hodges: Rusia şi Iranul sunt principalii beneficiari ai atacurilor Hamas
Foto: facebook.com

Rusia şi Iranul sunt principalii beneficiari ai atacurilor Hamas care au generat conflictul din Fâşia Gaza – a declarat, la Bucureşti, generalul american în retragere Ben Hodges, fost comandant al Forţelor americane din Europa.

Rusia şi Iranul trag foloasele

Ben Hodges: ”Israelul a fost atacat pe 7 octombrie şi trebuie să te gândeşti cum a fost orchestrat totul. Cum s-a întâmplat ca Israelul să fie luat prin surprindere când dispune de atâta tehnologie. Trebuie să te gândeşti cine va profita cel mai mult de atacurile Hamas asupra Israelului.

Cu siguranţă nu Hamas. Hamas va sfârşi, dacă nu total distrus, cu mii de daune, infrastructura din Gaza este distrusă chiar acum, deci nu ei sunt beneficiarii. Cine sunt aceştia?

Cu certitudine, preşedintele Putin este avantajat de ce se întâmplă în Israel mai mult decât oricine. Ne distrage pe toţi, mai ales atenţia şi resursele Statelor Unite, departe de Ucraina. Pentru că toţi suntem atenţi la ce se întâmplă în Orientul Mijlociu. Iranul, care sponsorizează Hamas, şi Hezbollah – este un alt beneficiar; Rusia, care colaborează cu Iranul de mult timp, iar ambele state urăsc ceea ce noi am creat, aceste reguli internaţionale care ne avantajează”.

Contăm în zonă

Ben Hodges a mai arătat că România este o ţară foarte importantă pentru Statele Unite, cu una dintre cele mai bune armate din NATO.

Generalul a mai subliniat că mii de militari ai Statelor Unite trăiesc şi muncesc în Constanţa, există aviatori americani la Câmpia Turzii, iar efectivele americane vor rămâne mult timp în România.