Actual International

Grevă în Franța. Sindicatele amenință că azi întrerup alimentarea cu energie electrică a miliardarilor și parlamentarilor

Grevă în Franța. Sindicatele amenință că azi întrerup alimentarea cu energie electrică a miliardarilor și parlamentarilor
Shutterstock.com

Se întâmplă în Franța zilelor noastre. Azi începe greva națională. Sindicatele amenință că vor întrerupe alimentarea cu energie electrică a miliardarilor și parlamentarilor francezi în timpul grevei împotriva reformei pensiilor.

Sindicatele amenință că întrerup alimentarea cu energie electrică a miliardarilor și parlamentarilor francezi în timpul grevei

Confederația Generală a Muncii (CGT), un sindicat național francez, a anunțat că va întrerupe alimentarea cu energie electrică care merge către legislatori și miliardari, înainte de protestele naționale de joi, 19 ianuarie a.c.

”Le sugerez să meargă să vadă și proprietățile frumoase, castelele frumoase ale miliardarilor”, a declarat Philippe Martinez, liderul CGT, al doilea sindicat ca mărime din Franța, citat de Reuters.

El a adăugat: ”Ar fi bine dacă le-am tăia curentul electric, pentru ca ei să se pună, pentru câteva zile, în locul … francezilor care nu-și permit să-și plătească factura”.

Un alt membru al CGT, Sebastien Menesplier, de la secțiunea energie și mine, a fost, de asemenea, raportat anterior că ar fi amenințat că va întrerupe alimentarea cu energie electrică a birourilor deputaților francezi.

La protestul împotriva planului guvernului de a modifica vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani vor participa lucrători din sectoare precum transporturile, educația și energia.

Marșuri importante de protest sunt așteptate la Paris, precum și în alte părți ale țării.

Între timp, ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a anunțat că peste 10.000 de polițiști vor fi prezenți pe teren.

Darmanin a mai spus că, potrivit rapoartelor serviciilor de informații ale poliției, peste 1.000 de persoane potențial violente vor fi prezente la mitingurile care vor avea loc la Paris.

Greva sindicală națională declanșată în Franța după propunerea guvernului de a modifica vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, va duce la anularea trenurilor și zborurilor joi, 19 ianuarie.

Rapoartele locale sugerează, de asemenea, că metroul din Paris va fi, de asemenea, grav perturbat, după ce a fost declanșată o grevă la nivel național împotriva propunerii guvernului francez de a prelungi cu doi ani data pensionării.

Dacă această măsură va fi aprobată, vârsta de pensionare va crește de la 62 la 64 de ani, ceea ce, conform sondajelor de opinie, a fost puternic contestat de populația franceză.

Sindicatele din statul francez au chemat un număr mare de muncitori să iasă de la locul de muncă și să protesteze pe străzile țării.

Conform reformei propuse de guvernul Franței, în afară de modificarea datei de pensionare de la 62 la 64 de ani, numărul de ani de contribuție necesar pentru a beneficia de pensie va fi stabilit la 43 în 2027. Reforma urmează să fie adoptată în parlamentul francez.