Showbiz

Grigore Leșe, rapsodul Lăpușului, luat la întrebări de Denise Rifai: „V-a ajutat doctoratul să horiți mai bine?”

Grigore Leșe, rapsodul Lăpușului, luat la întrebări de Denise Rifai: „V-a ajutat doctoratul să horiți mai bine?”
Foto: Grigore Leșe, Kanal D

În ediția din această seară a emisiunii lui Denise Rifai, difuzată de la 22:30, la Kanal D, un mare rapsod răspunde celor 40 de întrebări. Grigore Leșe e tot atât de bun povestitor pe cât de bun e ca artist și păstrător de folclor.

Grigore Leșe, rapsodul Țării Lăpușului, luat la întrebări de Denise Rifai

În Duminica Floriilor, Grigore Leșe, o adevărată comoară vie a folclorului românesc, rapsod al Țării Lăpușului, celebru solist de muzică populară românească, va fi prezent în studioul lui Denise Rifai pentru a răspunde la „40 de întrebări „. Realizatorii zic că nu vor fi ușoare, iar interviul va fi de colecție.

Născut în Țara Lăpușului, a început să horească încă de la vârsta de 3 ani, întreaga sa carieră artistică este marcată de aproape 1000 de concerte susținute în țară și străinătate, și  de lansarea a peste 100 de cântece și a 9 albume cu muzică străveche.

Realizator de radio și televiziune, profesor universitar de etnomuzicologie, autor a patru cărți, doctor în muzică și doctor Honorius Causa al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, Grigore Leșe poate fi considerat o adevărată comoară a folclorului românesc.

Când la biserică, când la terasă cu o domnișoară

În plan personal, Grigore Leșe este divorțat și are un fiu.

Grigore Leșe a fost tot timpul pe drumuri. La filmări, la facultate, la evenimente. A uitat să se uite în buletin și tot efortul l-a dus la un accident vascular. Abia atunci, în 2020, a decis să aibă grijă de sănătatea lui. S-a mutat la biserică și a scăpat să mai urce cinci etaje. Nu, nu s-a călugărit și nici definitiv nu s-a mutat.

La sfârșitul toamnei 2021, fotoreporterii EVZ l-au întâlnit pe terasa unui restaurant din Capitală în timp ce lua masa alături de o domnișoară. Pe când tânăra nu era prezentă, Grigore Leșe a scos din geantă un glucometru (nr. aparat de măsurarea glicemiei) și a făcut repede un test. Din fericire rezultatul a fost unul favorabil, așa că Leșe a putut să-și continue liniștit întâlnirea.

O parte din întrebările lui Denise Rifai

„Va place Adi Minune?”.

„Câte vedete are folclorul românesc?”.

„V-a ajutat doctoratul să horiți mai bine?”.

„Cine este <buricul pământului> în muzică?”, „Ocupați în lume locul pe care îl meritați?” sunt doar câteva dintre întrebările adresate lui Grigore Leșe duminica aceasta, la „40 de întrebări cu Denise Rifai„, emisiune difuzată de la 22:30, la Kanal D!