Info Actual

Info Actual > Social > Guvernul a achiziționat 2.300.000 de măști de protecție. Cine vor fi beneficiarii și în ce condiții
Social

Guvernul a achiziționat 2.300.000 de măști de protecție. Cine vor fi beneficiarii și în ce condiții

Guvernul a achiziționat 2.300.000 de măști de protecție. Cine vor fi beneficiarii și în ce condiții

Guvernul a achiziționat 2.300.000 de măști de protecție. Cine vor fi beneficiarii și în ce condiții.

Ludovic Orban a declarat că s-a finalizat achiziția de măști pentru 2, 3 milioane de perdoane din categoriile vulnerabile ale societății. La șase luni de la începerea pandemiei de coronavirus, premierul României a anunțat că măștile au fost predate Direcţiilor de Sănătate Publică pentru a le împărți ulterior și Primăriilor, astfel încât, să ajungă la persoanele care au nevoie.

Ludovic Orban i-a și avertizat pe primari să nu îşi facă campanie electorală pe baza măştilor de protecţie acordate de Guvern.

„Vreau să vă anunţ că s-a finalizat achiziţia de măşti pentru cele 2.300.000 de beneficiari, persoane aflate în situaţie de vulnerabilitate. Aceste măşti au fost predate către Direcţiile de Sănătate Publică, care urmează să le distribuie către cetăţeni prin intermediul administraţiilor locale.

Aici trag un semnal de alarmă către primari, să nu se apuce să-şi facă campanie pe această temă. Aceste măşti sunt acordate pe baza unor anchete sociale, pe baza unor evaluări. Cetăţenii au dreptul să primească măştile şi măştile respective. Trebuie să ajungă la oameni fără să fie vreo condiţionare politică”, adeclarat Ludovic Orban.