Actual Lifestyle

Halucinant cum un jucător maghiar de hochei, originar din România, a fost umilit la un meci în Ungaria

Halucinant cum un jucător maghiar de hochei, originar din România, a fost umilit la un meci în Ungaria
Digi24

Motivul halucinant pentru care a fost umilit un jucător maghiar de hochei, originar din regiunea Harghita, România, a fost povestit chiar de tânărul sportiv pe pagina sa de social media.

Halucinant cum un jucător maghiar de hochei, originar din România, a fost umilit la un meci în Ungaria

Aron Reisz este un jucător de hochei cu cetățenie maghiară și el povestește că nu a fost primit ca spectator la un meci de hochei la Budapesta, pentru simplul motiv că este născut la Miercurea Ciuc.

Aron spune că a fost umilit de personalul de la paza evenimentului și pus să cânte imnul echipei Ferencvaros. Despre el, ca o paranteză, se știe că înainte a jucat hochei și la echipa de juniori a lui Ferencvaros.

Tânărul de 27 de ani, Aron Reisz, jucător maghiar de hochei, a relatat pe pagina lui de Facebook că personalul de pază de la sala din Budapesta nu i-au lăsat pe el și tatăl său să intre la meci și i-au umilit când au încercat să intre în sală ca spectatori cu bilete cumpărate.

Iată ce scrie chiar sportivul:

„Motivul a fost că sunt născut la Miercurea Ciuc. Pe cei de la serviciul de pază nu i-a interesat că sunt cetățean ungar, cu domiciliu în Ungaria, au spus că prezint risc de securitate pe baza locului de naștere. Și toate astea, bineînțeles, într-un mod umilitor, au vrut să mă pună să cânt imnul lui Ferencvaros ca să mă lase să intru în sală cu biletul meu valabil.

Atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros față de cetățenii născuți în Transilvania, procedura umilitoare și «românizarea» serviciului de securitate sunt rușinoase.”

El spune, citat de media, că este de neconceput ca să se întâmple așa ceva în Ungaria, în anul 2022: „Atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros față de cetățenii născuți în Transilvania, procedura umilitoare și «românizarea» serviciului de securitate sunt rușinoase.”

Clubul sportiv Ferencvaros a anunțat vineri că a declanșat o anchetă internă asupra incidentului și că „își cere scuze față de cei care au suferit inconveniențe la meciul de campionat de miercuri.”

„Clubul Ferencvaros își cere scuze pentru că nu a furnizat informații complete și pentru problemele întâmpinate de spectatori. Departamentul va lua măsurile necesare”, se arată într-o declarație pe site-ul clubului.