Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Halucinant. La ce chinuri a fost supus Arsenie Boca. „A murit din cauza…”
Ezoteric

Halucinant. La ce chinuri a fost supus Arsenie Boca. „A murit din cauza…”

Halucinant. La ce chinuri a fost supus Arsenie Boca. „A murit din cauza...”

Halucinant. La ce chinuri a fost supus Arsenie Boca. Părintele Arsenie Boca a fost un părinte ieromonah, teolog ortodox, stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea.

Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Părintele Petru Vamvulescu, unul dintre ucenicii de taină ai Părintelui Arsenie, a scris în cartea sa “Viaţa lui Arsenie Boca, fapte inedite” despre moartea marelui duhvonic, potrivit wikipedia.

Ucenicul părintelui spune că acesta ar fi fost răstignit în pădurea de brazi de la Sinaia.

„El nu a murit numai din cauză că a fost iradiat, în toamna anului 1989. Vreau să fac o noua descoperire de care am fost înştiinţat: văzând că Părintele Arsenie s-a ridicat din moarte (n. r. adică şi-a revenit după iradiere, cel puţin parţial, conform spuselor preotului Vamvulescu), i-au dat ultima lovitură fatală (n. r. comuniştii). A fost dus în pădurea de brazi de la Sinaia şi răstignit. I-au înfricoşat (n. r. tot comuniştii) şi pe cei ce au aflat, ca să nu spună adevărul, şi s-a lăţit minciuna aceasta, că Părintele Arsenie a murit nu muceniceşte, ci de boală”.

Halucinant. La ce chinuri a fost supus Arsenie Boca. „A murit din cauza…”

„Trebuie să nu ascundem un alt lucru cutremurător: Părintele Arsenie a fost scos de trei ori din mormânt. Prima dată, la trei zile de la îngropare, fiindu-le frică la securişti să nu învieze, cum îi era frică lui Irod. A doua oară l-au scos după un an, fără explicaţii, iar a treia oară acum vreo şase ani. Atunci a ieşit un izvor de apă din mormântul Părintelui Arsenie, care n-a putut fi oprit. Capacul de sicriu a fost găsit dat într-o parte, iar oasele pline cu apă şi noroi. Au fost spălate şi aşezate într-un sicriu nou, din stejar. Am sărutat sfintele oase şi mai ales capul, care era înmiresmat”.