International

Hillary Clinton începe un nou „job”. Are legătură cu afacerile globale

Hillary Clinton începe un nou „job”. Are legătură cu afacerile globale

Hillary Clinton are un nou angajament. Aceasta a primit un nou post și curând își va începe activitatea.

Fostul secretar de stat și candidat la alegerile prezidențiale se va alătura Universității Columbia, care este localizată în Manhattan, ca profesor axat pe afaceri globale, a anunțat joi unitatea de învățământ.

Ea va fi atât profesor de practică la Școala de Afaceri Internaționale și Publice, cât și bursier prezidențial la Columbia World Projects, a declarat președintele universității, Lee Bollinger, într-un mesaj adresat comunității școlare.

„Având în vedere talentele și capacitățile sale extraordinare, împreună cu experiențele sale singulare de viață, Hillary Clinton este unică și, cel mai important, excepțională în ceea ce poate aduce misiunilor de cercetare și predare ale universității, alături de serviciul și angajamentul pentru binele public”, a spus Bollinger într-o declarație pentru membrii universității. El a adăugat că o cunoaște personal pe doamna Clinton de trei decenii.

Hillary Clinton va începe să predea studenților în anul universitar 2023-2024.

Într-o declarație, fosta primă doamnă a spus că este onorată să se alăture instituției de învățământ și este încântată de „angajamentul cu Columbia de a educa următoarea generație de lideri politici americani și globali”.

În rolul său la Columbia World Project, Hillary Clinton va consilia și superviza eforturile și inițiativele de implicare a femeilor și a tinerilor din întreaga țară.

„Așteptăm cu nerăbdare să primim la Columbia World Projects acest lider global extraordinar de profesionist, care este o susținătoare pasionată a femeilor, copiilor și a justiției sociale”, a declarat directorul inițiativei, Wafaa El-Sadr.

Toate acestea se întâmplă la o săptămână după ce numele fostei prime-doamne a fost menționat, de asemenea, în scandalul FTX, prin intermediul unuia dintre foștii ei consilieri.

Michael Kives a fost consilierul lui Bill și Hillary Clinton. Acesta conduce o firmă de risc numită K5 Global, care a primit 300 de milioane de dolari la începutul acestui an de la Alameda Research, divizia de investiții a FTX, acum dispărută, potrivit rapoartelor.

Hillary Clinton nu are, totuși, nicio altă legătura cu M. Kives sau scandalul FTX în care sunt implicate numeroase persoane și entități.