Actual

Hocheiştii, acuzaţi de blat de Alexandru Nistor, secretarul general al Federației Române de Hochei. Ilie Năstase, supărat și el

Hocheiştii, acuzaţi de blat de Alexandru Nistor, secretarul general al Federației Române de Hochei. Ilie Năstase, supărat și el

Scandalul iscat după meciul dintre reprezentativele României și Ungariei, scor 2-4, din cadrul Campionatului Mondial din Slovenia, unde echipa ţării noastre a ales să cânte imnul Ţinutului Secuiesc împreună cu jucătorii și suporterii Ungariei este departe de a se închide. Alexandru Nistor, secretar general al Federației Române de Hochei pe Gheață a lansat acuzații extrem de grave la câteva zile de la meci.

Hocheiştii, acuzaţi de blat de Alexandru Nistor, secretarul general al Federației Române de Hochei. Ilie Năstase, supărat și el

Alexandru Nistor susține că hocheiștii primei reprezentative a României nu și-au apărat corect șansele contra maghiarilor.

„Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Sportivii de etnie maghiară nu au vrut practic să joace, patinau în gol, dădeau cu crosa pe lângă adversari. Puteam să intrăm în prima grupă, dar ei s-au întors împotriva țării pe care o reprezintă. Au făcut figurație, să fim serioși. Nu au jucat cu inima pentru România, ci pentru Ungaria! Știu că sunt acuzații grave, dar așa s-a văzut”, a tunat Alexandru Nistor într-o declarație pentru Pro Sport.

Alexandru Nistor spune că sportivii au fost încurajaţi de atitudinea lui Tanczos Barna, fost președinte al FRH

„Au fost născuți și crescuți de o țară, România, iar ei au trădat. Păstrând proporțiile e ca la război, au întors armele împotriva țării lor. Nu este, însă, ceva întâmplător. A fost încurajată această atitudine de Tanczos Barna, fostul președinte al FRH. Eu am fost secretar general și în 2009, când era el șef, dar am plecat pentru că nu mai suportam ce se petrecea. Eram doar 3 români în toată federația și se vorbea numai în maghiară. Nu am stat pentru un salariu, am avut demnitate și am părăsit instituția. Nici nu vreau să vă spun cum vorbea el despre România. Este un naționalist maghiar, aș zice poate chiar spre extremă. A încurajat tot timpul comportamentul pro-Ungaria și anti-România”, a adăugat oficialul Federației Române de Hochei pe Gheață.

Ilie Năstase cere suspendarea de urgenţă a hocheiştilor care au cântat imnul Ţinutului Secuiesc

Atitudinea sportivilor a fost criticată şi de Ilie Năstase, care a cerut suspendarea de urgenţă a jucătorilor în cauză.

„Nu trebuie să fii patriot. Dacă joacă pentru România, ce imn trebuie să cânte? Dacă eram eu şi cântau imnul maghiarilor, ieşeam de pe gheaţă. Aşa trebuiau să facă. Federaţia trebuie să ia măsuri urgent. Trebuie suspendaţi”, a declarat Ilie Năstase, adăugând: „S-a jucat în Slovenia? Să îi dăm în judecată pe sloveni că au pus alt imn. Sau când jucăm cu ei să le cânte imnul Poloniei sau imnul Iugoslaviei că tot sunt ex-iugoslavi. Urât ce au făcut şi jucătorii. Erau de origine maghiară, nu? Urât că se întâmplă treaba asta mai ales că este o perioadă urâtă şi dificilă pentru toată lumea”.