Actual International

Horror în Texas. 46 de migranți găsiți morți și stivuiți într-un camion

Horror în Texas. 46 de migranți găsiți morți și stivuiți într-un camion

Dacă ar fi să se facă un top al nenorocirilor în SUA, probabil statul Texas ar fi printre fruntași. Povestea tragică a elevilor care au murit în  tragicul atentat al unui tânăr rătăcit, nu a fost, încă, uitată. Și, din nou, o altă poveste horror se așează peste această regiune americană.

Horror în Texas. 46 de migranți găsiți morți și stivuiți într-un camion

Cadavrele a cel puțin 46 de persoane, presupuși migranți, care au intrat în Statele Unite prin Mexic, au fost găsite moarte, luni, în interiorul, dar și în jurul unui camion cu remorcă, abandonat la periferia orașului San Antonio, după cum au anunțat autoritățile statului american.

Totodată, cel puțin 16 persoane, inclusiv copii, au fost transportate la spitalele locale, în viață, dar suferind de epuizare din cauza căldurii și  deshidratare pronunțată, au declarat oficialii orașului, în timpul unei conferințe de presă care a avut loc chiar în locația cu pricina.

Încă de la prima vedere, această tragedie umană este unul dintre cele mai grave episoade de deces de migranți din Statele Unite, din ultimii ani.

”Situația dificilă a migranților care caută refugiu este întotdeauna o criză umanitară. Dar, de această dată avem de-a face cu o tragedie umană îngrozitoare”, a declarat primarul din San Antonio, Ron Nirenberg, în fața reporterilor, luni seara.

Șeful Departamentului de Poliție din San Antonio, William McManus, a declarat că trei persoane, bănuite ca fiind responsabili de teribila întâmplare, au fost reținute. Șeful McManus nu a spus dacă șoferul camionului se află printre cei reținuți, mai scrie New York Times.

La începutul zilei, ofițerii îl căutau pe șoferul vehiculului, care părea să fi abandonat camionul cu ceva timp înainte ca acesta să fie descoperit într-o zonă izolată, în apropiere de șinele de cale ferată și de depozitele de recuperare auto, la sud-vest de centrul orașului.

Camionul a fost descoperit de un muncitor de la o activitate privată din apropiere, care povestește că „a auzit un strigăt de ajutor și a ieșit să investigheze„, a relatat McManus, adăugând că muncitorul a găsit ușile remorcii parțial deschise. Când a privit înăuntru, s-a îngrozit. El a descoperit acolo mai multe cadavre, care stăteau stivuite, una peste alta, în interior.

Majoritatea cadavrelor, bărbați și femei, au fost găsite în interiorul camionului, în jurul orei 18.00, seara. Cel puțin un cadavru se afla în afara vehiculului.

Șeful pompierilor, Charles Hood, a declarat presei că persoanele care au fost transportate la spitale erau „fierbinți la atingere” și păreau să sufere de „insolație, epuizare din cauza căldurii„. Camionul, deși a fost proiectat pentru a fi refrigerat, nu avea „nicio unitate de aer condiționat vizibilă și funcțională„, a mai spus acesta.

Oficialii texani nu au spus cum au murit oamenii, dar au sugerat că o cauză principală ar fi fost căldura extremă. San Antonio și alte orașe din Texas s-au confruntat în iunie cu o căldură extremă, care a atins sau s-a apropiat de niveluri record. Luni, în acest oraș, temperatura a depășit 100 de grade Celsius.

Departamentul pentru Securitate Internă a SUA a preluat ancheta, astfel încât cercetările pe cazul dat să facă lumină în teribila tragedie din vara anului 2022. Azi s-au operat trei arestări.

Foto: pixabay