Actual International

Hunter Biden a declarat că ar fi „fericit” să-și prezinte asociații de afaceri unui înalt oficial al Partidului Comunist Chinez

Hunter Biden a declarat că ar fi „fericit” să-și prezinte asociații de afaceri unui înalt oficial al Partidului Comunist Chinez

Hunter Biden a declarat că ar fi „fericit” să le prezinte asociaților săi de afaceri un înalt oficial al Partidului Comunist Chinez pentru a discuta despre potențiale investiții. Respectivul ar fi fost așezat la masa lui Hunter în timpul unui dineu din 2013, de la Beijing, la care tatăl său, (vicepreședintele de atunci) Joe Biden a fost invitat, potrivit unor e-mailuri analizate și verificate de Fox News Digital.

E-mailurile subliniază măsura în care Hunter Biden era dispus să își folosească relațiile politice pentru a-și ajuta asociații de afaceri în vederea obținerii unor noi deschideri în China.

James Bulger, nepotul lui James „Whitey” Bulger, liderul mafiot din Boston, i-a cerut lui Hunter, într-un e-mail din 22 iulie 2014, să îi prezinte pe partenerii săi de afaceri lui Tung Chee-hwa, un miliardar și prim-șef al directorului executiv din Hong Kong, care ocupa funcția de vicepreședinte al Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez (CPPCC) în 2014. CPPCC este „mecanismul-cheie pentru cooperarea multipartidistă și consultarea politică” sub conducerea Partidului Comunist Chinez, potrivit site-ului CPPCC.

Mailurile dintre Bulger  și Hunter Biden

Bulger, căruia i se spune „Jimmy”, a fost președinte al Thornton Group LLC cu sediul în Boston – o firmă care și-a unit forțele cu Rosemont Seneca, firma lui Hunter, pentru a lansa un parteneriat cu firma chineză de investiții Bohai Capital și pentru a crea ulterior BHR Partners. BHR Partners este controlată de Bank of China Limited, susține Fox News.

În e-mailul din 2014, Bulger i-a cerut lui Hunter să îi prezinte pe directorul executiv al BHR, Jonathan Li, și pe Andy Lu, care era membru al comitetului BHR, „domnului Tung” pentru a discuta despre „obiectivele de investiții ale BHR” și „strângerea de fonduri”, susținând că Hunter a stat lângă Tung la un dineu ținut la Beijing, în 2013. Fox News Digital a contactat de mai multe ori Casa Albă pentru a solicita harta locurilor pentru dineul de la Beijing, dar nu a primit niciun răspuns.

„Am înțeles că în timpul călătoriei la Beijing pe care ați făcut-o împreună cu tatăl dumneavoastră, președintele Xi a găzduit o cină de bun venit”, a scris Bulger. „La acea cină, ați fost așezat chiar lângă domnul Tung, prin urmare, J și Andy cred că ar fi foarte util dacă i-ați putea trimite un scurt e-mail domnului Tung în care să precizați că sunteți partener și membru al consiliului de administrație al BHR și că i-ați fi recunoscător [domnului Tung] dacă ar putea să se întâlnească cu partenerii dvs. locali pentru a discuta despre Fond.”

„Vă rog să mă anunțați prin e-mail dacă îi puteți prezenta pe acești doi domnului Tung; este foarte important pentru inițiativa noastră BHR”, a subliniat Bulger.

Hunter Biden a răspuns că ar fi „fericit” să îndeplinească cererea, dar a spus că nu-și amintește numele domnilor care au stat lângă el la cină.

„Sunt bucuros să fac acest lucru”, a scris el, „dar nu am adresa de e-mail a domnului Tung și este foarte posibil să fi stat lângă mine, dar nu-mi amintesc numele celor doi domni din stânga și din dreapta mea. În orice caz, aș sugera ca echipa să redacteze un e-mail în mandarină și engleză pe care să îl pot aproba cât mai curând posibil.”

„Permiteți-mi să iau legătura cu Lin, iar J va reveni cât mai curând posibil”, a răspuns Bulger mai târziu în acea zi.

Nu este clar dacă introducerea a avut loc. Întrebările adresate de Fox News Digital avocatului lui Hunter, lui Bulger, Li, Lu și Tung nu au fost returnate cu vreun răspuns.