Actual Diverse

I se spune Zmeul şoselelor. Un tânăr de 25 de ani a fost prins în timp ce conducea cu 270 km/h. FOTO

I se spune Zmeul şoselelor. Un tânăr de 25 de ani a fost prins în timp ce conducea cu 270 km/h. FOTO
Infoactual

Dacă este weekend, toată lumea fuge pe undeva pentru a se bucura de zilele libere. Doar că unii șoferi cu ”fuga”, în plin trafic, întrec măsura.

I se spune Zmeul şoselelor. Un tânăr de 25 de ani a fost prins în timp ce conducea cu 270 km/h. FOTO

Sâmbătă, 05 noiembrie 2022, un şofer de 25 de ani, din Arad a fost amendat şi i-a fost suspendat permisul de conducere pentru patru luni, după ce a circulat pe autostrada A1 cu 270 km pe oră, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 100 km pe oră.

Polițiștii de la rutieră i-au găsit și un nume: ”zmeul șoselelor”. Şoferul s-a dovedit a fi un bărbat din Arad, de 25 de ani. Bărbatul circula cu maşina proprie pe traseul de drum Pecica- Nădlac.

”La data de 05 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii Autostrazi- Biroul de Politie Autostrada A1 Deva-Nădlac au desfăşurat activităţi pentru creşterea gradului de siguranta rutieră acţionând pe tronsonul de autostradă Pecica-Nadlac.

În cadrul activităţilor desfăşurate a fost depistat pe Autostrada A1 la km. 573, sensul de deplasare Arad – Nadlac, un autoturismul rulând cu viteza de 270 km/h, cu 170 mai mult decât limita maximă admisă pe acest sector de drum (limitat la 100 km/h)”, a transmis, printr-un comunicat, IPJ Arad.

Foto: Captura Video/ZdI

Tânărul vitezoman a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o perioada de 120 zile. În aceste circumstanțe, IPJ are o recomandare, pe care o transmite, prin intermediul media:

”Recomandăm conducătorilor de vehicule să respecte limita legal admisă de viteza, să pastreze o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul din faţă, să utilizeze luminile de întâlnire când circula pe autostradă şi să manifeste atenţie sporită în conducere pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie.”

Acțiuni rutiere și în alte orașe

Polițiștii rutieri au organizat, în cursul zilelor de 03 și 04 noiembrie a.c., în intervale orare diferite, acțiuni în județul Bacău, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, se arată într-un comunicat emis spre difuzare Infoactual.

În acest context, au fost constatate 364 de abateri de la regimul rutier, au fost retrase 29 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.