Actual Diverse

Imagini halucinante arată cum s-a prăbușit o carieră de piatră provocând moartea a cel puțin 12 muncitori

Imagini halucinante arată cum s-a prăbușit o carieră de piatră provocând moartea a cel puțin 12 muncitori
indianexpress.com

O carieră de piatră s-a prăbușit brusc provocând moartea a cel puțin 12 muncitori în Mizoram, o localitate din nordul Indiei.

Imagini halucinante arată cum s-a prăbușit o carieră de piatră provocând moartea a cel puțin 12 muncitori, în nordul Indiei. VIDEO

Cariera de piatră s-a prăbușit într-o mică regiune situată în nordul Indiei. Au murit cel puțin 12 muncitori, iar alții sunt încă îngropați sub dărâmături.

Accidentul tragic a avut loc luni, 14 noiembrie 2022, în jurul orei 15.00, în districtul Mahnathiyal din Mizoram, în nordul Indiei. Cel puțin 8 muncitori de la o carieră de piatră au fost uciși chiar în primele secunde, când au fost îngropați brusc sub o avalanșă de roci.

După cum a confirmat comisarul adjunct al districtului Hnahthial, serviciile de urgență au fost trimise imediat la fața locului. Ulterior, a fost lansată o operațiune de salvare pentru a-i găsi pe cei prinși în capcană.

Maudarh este un mic cătun situat la aproximativ 23 km de orașul Hnahthial. Compania care construiește în prezent o autostradă între Hnahthial și satul Dawn, colectează pietre sau bolovani din carieră, potrivit media externă.

Potrivit unui raport oficial al lui Vineet Kumar, superintendentul local al poliției, în momentul incidentului, pe șantierul situat în apropierea satului Maudarh lucrau 13 persoane. Unul dintre ei a reușit să scape, dar ceilalți 12 au fost prinși de avalanșă, după cum a relatat deccanherald.com.

Cinci concasoare și compresoare Hitachi aparținând companiei de construcții de autostrăzi ABCI ar fi fost, de asemenea, îngropate în alunecarea de teren, potrivit presei locale.

Incidentul a avut loc în jurul orei 15:00, când muncitorii de la ABCI Infrastructure private limited lucrau în cariera din satul Maudarh, Hnahthial, a declarat Vineet Kumar, superintendentul de poliție (SP).

Cel puțin încă 12 persoane posibil sunt prinse în capcană după ce o carieră de piatră s-a prăbușit luni în districtul Hnahthial din sudul Mizoram, la aproximativ 160 km de Aizawl, a declarat un ofițer superior de poliție.

Deocamdată presa indiană scrie că un singur muncitor a reușit să scape de la fața locului, ceilalți nu au reușit să facă acest lucru și au fost prinși sub dărâmături, a declarat SP pentru agenția PTI.

Nicio persoană nu a fost salvată din dărâmături până seara, la ora 19:30, a mai declarat polițistul indian Kumar.

Oamenii familiarizați cu incidentul au declarat că pământul afânat s-a prăbușit de sus în timp ce muncitorii rupeau și colectau pietre la carieră. Voluntarii Asociației Young Mizo (YMA) din satele din apropiere s-au grăbit, de asemenea, la fața locului pentru operațiunea de salvare, au spus ei.