Actual International

În mare grabă, ucrainenii sunt evacuați din Herson de către autoritățile ruse. Sunt avertizați că se apropie un  pericol iminent

În mare grabă, ucrainenii sunt evacuați din Herson de către autoritățile ruse. Sunt avertizați că se apropie un  pericol iminent
Digi24

Cetățenii ucraineni care locuiesc pe o rază de 15 kilometri în jurul Niprului, din regiunea Herson, urmează a fi „evacuați forțat” de către autoritățile ruse care administrează ilegal această zonă ocupată militar de Rusia. Lor li se spune un singur lucru concret și anume că se apropie un pericol iminent. O potențială explicație o găsim la americiani. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

În mare grabă, ucrainenii sunt evacuați din Herson de către autoritățile ruse. Sunt avertizați că se apropie un  pericol iminent

Toți cetățenii ucraineni care locuiesc pe o rază de 15 kilometri în jurul Niprului, din regiunea Herson, urmează a fi „evacuați forțat” de către autoritățile ruse care administrează ilegal această zonă ocupată militar de Rusia, scrie presa.

Din câte s-a menționat, anunțul a fost făcut de Vladimir Saldo, șeful administrației ruse din regiunea Herson. Evacuarea îi vizează pe toți localnicii din șapte localități, orașe și sate limitorfe din regiune.

Un anunț care creează panică

„Cetățeni! Părăsiți imediat localitatea. Viețile voastre sunt în pericol. Pericol de atac iminent. Evacuarea va fi implementată de către echipe speciale de transport. Mergeți către punctul de evacuare. Luați-vă buletinul, bani, bunuri și haine călduroase. De pe data de 6 noiembrie, vom aplica măsuri de evacuare forțate împotriva celor care vor dori să rămână”, se arată anunțul emis de autoritățile ruse.

Evacuarea are o explicație. Ea este motivată de faptul că ucrainenii pregătesc o ofensivă pe scară largă și susține că forțele Kievului intenționează să distrugă barajul de la hidrocentrala Kahovka, din regiunea Herson. Conform Institutului american pentru Studiul Războiului (ISW), în realitate, Rusia plănuiește distrugerea acestui baraj în cadrul unei așa-numite operațiuni „sub steag fals”, cu scopul de a învinui ulterior forțele Kievului de acest atac.

Oamenii s-au conformat în tăcere, și-au luat câteva haine, dar și animalele de companie dragi, după cum se vede în imagini surspinse la fața locului. Drama oamenilor este și de această dată înfiorătoare.

Americanii au altă explicație, îngrijorătoare

La polul opus, într-un amplu material publicat azi în New York Times apare informația potrivit căreia liderii militari ruși au discutat despre utilizarea armelor nucleare, spun oficiali americani.

Conversațiile au alarmat administrația Biden, deoarece a arătat cât de frustrată a devenit Moscova din cauza eșecurilor sale pe câmpul de luptă din Ucraina.