Actual International

În sfârșit, s-au redeschis stațiunile de schi! A nins și a fost ger, iar imaginile circulă pe toate rețelele din online

În sfârșit, s-au redeschis stațiunile de schi! A nins și a fost ger, iar imaginile circulă pe toate rețelele din online
Twitter

În ultimele zile, vremea geroasă care s-a abătut asupra Spaniei a atras după sine și căderi de zăpadă pe terenuri mai înalte, permițând stațiunilor montane să se redeschidă pentru ski. Pentru iubitorii acestui sport, în sfârșit, o veste bună.

În sfârșit, s-au redeschis stațiunile de schi în Spania! A nins și a fost ger, iar imaginile circulă pe toate rețelele din online

Aproape toate stațiunile au fost redeschise sâmbătă, 21 ianuarie 2023, deși vânturile puternice au împiedicat redeschiderea pârtiilor în regiunile mai înalte, în timp ce în alte zone ploaia a reprezentat, de asemenea, o nouă întârziere.

Reprezentanți de la Lugares de Nieve din Spania i-a sfătuit pe potențialii schiori să verifice stațiunile înainte de a călători, dar a precizat că toate stațiunile, cu excepția unei jumătăți de duzină, nu s-au deschis încă, dar cel mai probabil o vor face în zilele următoare.

Joi a fost redeschisă pârtia pentru începători, urmând ca pârtiile roșii să fie deschise sâmbătă sau duminică. Se spune că stațiunea este foarte aglomerată, multe familii și școli vizitând zona.

Mai multe imagini foto și video circulă pe rețele de socializare.

Stațiunea Javalambre s-a redeschis sâmbătă cu peste șase kilometri schiabili pe cinci pârtii.

Deși a căzut zăpadă bună, vântul puternic și ploaia au împiedicat deschiderea unor pârtii. Se așteaptă ca majoritatea pârtiilor să se redeschidă până duminică.

În Cuitu Negru au căzut zăpezi abundente, peste 40 cm de zăpadă acoperind solul. Se așteaptă ca pârtiile din regiune să înceapă să se redeschidă săptămâna aceasta, în funcție de condițiile meteo.

Fuentes de Invierno se așteaptă la mai multe ploi care pun în pericol redeschiderea pârtiilor, însă, dacă vor cădea mai multe ninsori, posibilitatea redeschiderii în această duminică devine o realitate.

Stațiunea montană Manzaneda a fost afectată de ploi persistente, obligând stațiunile să aștepte mai multă zăpadă înainte de a se gândi la redeschidere. Au fost folosite tunuri de zăpadă, dar ploaia a pus capăt oricăror planuri de a începe să accepte schiori.

La Pinilla a redeschis trei pârtii sâmbătă, iar lucrările continuă pentru a dezvolta mai multe trasee. Stațiunea segoviană depune eforturi pentru a atrage vizitatori, lansând un nou videoclip medieval fantastic pentru a promova pârtiile din zonă.

San Isidro și Leitariegos s-au bucurat de căderi bune de zăpadă și se așteaptă și mai mult, însă ambele stațiuni rămân închise deoarece nu a căzut suficientă zăpadă. San Isidro a declarat că, dacă va continua să ningă la nivelul actual, s-ar putea redeschide duminică.

Alto Campoo, la sud-vest de Santander, este gata să se deschidă duminică, inițial cu patru trasee verzi și trei albastre. Teleschiurile vor funcționa la 58% cu două teleschiuri, patru teleschiuri și banda de alergare.

Stațiunile care sunt nevoite să aștepte încă mai multă zăpadă sunt Valdezcaray, Valdesquí și Puerto de Navacerrada. În stațiunile din La Rioja au căzut doar 15 cm de zăpadă, cu mult sub cei 20 cm necesari deocamdată pentru redeschiderea pârtiilor spaniole.