Info Actual

Info Actual > Politică > In Spania sunt cele mai multe persoane vindecate de coronavirus
Politică

In Spania sunt cele mai multe persoane vindecate de coronavirus

In Spania sunt cele mai multe persoane vindecate de coronavirus,  aproximativ 35% din populaţie. Spania a înregistrat ieri, pentru a treia zi la rând, un număr mai mic de persoane testate pozitiv, dar și de decese. Autoritățile insistă, însă ca oamenii să respecte în continuare măsurile stricte de izolare.

 

350De la o creștere de 30% a cazurilor, Spania a ajuns la doar trei procente, iar reducerea este rezultatul restricțiilor impuse de autorități. Deși există temerea că reluarea activității în anumite domenii ar putea duce la o creștere a numărului de contaminări, specialiștii sunt convinși că dacă se respectă măsurile de igienă și distanțarea socială tendința de scădere se menține.

Dr. María José Sierra, directorul adjunct al Centrului de alertă și urgențe: ”Percepția noastră și consensul experților este că măsurile vor avea un impact în această reducere a transmiterii virusului. Logic ar fi ca cifrele să continue în această tendință și de aceea recomandăm aceste măsuri.”

Deşi purtarea măștilor nu este obligatorie, Ministerul de Interne va împărți zece milioane de măști, începând de luni, în stațiile de transport în comun pentru persoanele care se deplasează și se întorc la și de la locul de muncă.

Spania are cel mai mare număr de contaminanţi din Europa, dar și un procent ridicat de persoane vindecate, aproximativ 35%. 25.000 de profesioniști din domeniul medical au fost contagiați. Și Madridul continuă să fie în regiunea cu cei mai mulți afectați