Actual Diverse

Încă o fabrică de lactate din România se închide. Care sunt motivele?

Încă o fabrică de lactate din România se închide. Care sunt motivele?
lactatenatura.ro

Din zona lactatelor vine o veste proastă întrucât încă o fabrică pierde lupta cu giganţii. Este vorba despre producătorul Lactate Natura din Târgovişte, care îşi va suspenda producţia pentru o perioadă de trei ani.

FOTO facebook.com

Timp de șapte ani, fabrica de lactate a înregistrat pierderi de zeci de milioane de lei

Potrivit  datelor înregistrare la Ministerul de Finanţe, în perioada 2014-2021, Lactate Natura a acumulat pierderi nete de peste 16 milioane de lei.

O Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor va avea loc în primele zile din luna februarie a acestui an

Ca urmare, Consiliul de Administraţie al Lactate Natura, un pro­ducător de lactate din Târgovişte, județul Dâmboviţa, listat la BVB cu simbolul INBO, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pe 7 februarie 2023 pentru a aproba, printre altele, şi suspendarea temporară a activităţii societăţii pe o perioadă de trei ani, începând cu 9 februarie 2023.

Pe piață activează peste 450 de companii de lactate

Conform date­lor de la Registrul Comerţului, fabrica Lactate Natura are o capitalizare de 16,6 mil. lei şi este un produ­cător mic de lactate pe o piaţă unde activează peste 450 de com­panii cu afaceri totale de 5,6 mld. lei.

Activitate întreruptă temporar încă din 2022

Se precizează că activitatea producătorului a fost oprită temporar începând cu 1 octom­brie 2022.

La momentul respectiv, Lactate Natura a informat acţionarii şi investitorii despre oprirea activităţii societăţii pentru o perioadă de trei luni, începând cu data menţionată.

Motivul sistării temporare a activității

Oprirea activităţii a fost motivată, la acea vreme, de realizarea unor procese necesare eficientizării producţiei, precum moder­nizarea fluxului şi a liniilor de fabricaţie, retehnologizarea fabricii şi a echipamentelor conexe, revizia echipamentelor existente şi amenajarea clădi­rilor.

Motivul opririi activității pentru o perioadă trei ani

În anunţul afişat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), nu se precizează motivul pentru care fabrica Lactate Natura își încetează activitatea pentru o perioadă de trei ani de zile, potrivit zf.ro.