Actual International

Procuror general și adjunctul său, uciși într-un atac terorist cu bombă în clădirea Parchetului General

Procuror general și adjunctul său, uciși într-un atac terorist cu bombă în clădirea Parchetului General
libertatea.ro,pixabay.com

În Rusia a avut loc o explozie puternică, astăzi, în urma căreia procurorul general al așa-zisei Republici Populare Luhansk, Serhi Gorenko, a fost ucis.

Procurorul general al LPR, Serghei Gorenko, și adjunctul său, Ekaterina Steglenko, uciși în explozie

Anunțul șocant a fost făcut de serviciile de urgență ale Republicii Populare Luhansk, potrivit cărora Serhi Gorenko ar fi fost surprins în explozia de vineri, în urma căreia a fost rănit.

„Potrivit datelor preliminare, procurorul general al LNR, Serhi Gorenko, a fost surprins în zona exploziei și a fost rănit”, potrivit Interfax, citat de capital.ro.

Dar, ulterior, la scurt timp, s-a confirmat că acesta s-a stins din viață. Potrivit aceleiași surse de informare, în explozie a fost ucis și adjunctul procurorului general al LNR

În acest context, Leonid Pasecinik a scris pe canalul de Telegram următoarele: „Astăzi, în urma unui act terorist, procurorul general al LPR, Serghei Gorenko, și adjunctul său, Ekaterina Steglenko, au fost uciși. Explozia care a avut loc în clădirea Parchetului General al Republicii Populare Lugansk a demonstrat că regimul de la Kiev a depășit toate limitele posibile permise”.

Iar serviciile de urgență ale Republicii Populare Luhansk au informat că „Epicentrul exploziei din clădirea Procuraturii Generale a fost în apropierea biroului său”.

Relatarea, pe scurt, a evenimentului

În primele ore ale dimineții de vineri, 16.09.2022, purtătorul de cuvânt al Miliției Populare a LNR, Andrei Marochko, a anunțat că a avut loc o explozie în clădirea Procuraturii Generale a Republicii Populare Luhansk din orașul Luhansk.

La momentul respectiv, Andrei Marochko a declarat, pentru Interfax, că existau victime, însă nu a precizat mai multe detalii în acest sens: „Potrivit datelor preliminare, există victime”.

Totodată, martorii prezenți la fața locului au declarat, tot pentru Interfax, că pagubele provocate de explozia puternică erau vizibile la etajul trei al clădirii Parchetului General al LNR.

La scurt timp după explozie, angajații agenției au fost evacuați din clădire, în timp ce EMERCOM și forțele de ordine lucrează la fața locului.

Deși până în acest moment, nici Moscova și nici Kievul nu au avut niciun fel de reacție, lovitura de dimineața zilei de vineri este atribuită de către Rusia, Ucrainei, titrează presa străină.