International

Încă un director de la Gazprom a murit în condiții suspecte. Avea 37 de ani

Andrei Krukovsky

Directorul stațiunii de schi a gigantului rus Gazprom s-a stins din viață după ce ar fi căzut de pe o stâncă. Circumstanțele în care s-a produs accidentul lui Krukowski urmează să fie cercetate de anchetatori.

Încă un director de la Gazprom a murit în condiții suspecte. Avea 37 de ani

Din primele informații oferite de către presa internațională, se pare că Andrei Krukowski, directorul staţiunii de schi a gigantului rus Gazprom, ar fi căzut de pe o stâncă, și a murit ulterior din cauza rănilor la spital.

“Directorul general al stațiunii Krasnaya Polyana, Andrei Alekseyevich Krukovsky, a murit în mod tragic. Iubea munții și își găsea liniștea în ei. Tragedia s-a petrecut pe drumul spre cetatea Achipsinskoy”, a declarat o sursă pentru agenția TASS.

Stațiunea unde s-a întâmplat tragicul eveniment este Soci, aceasta fiind preferata lui Vladimir Putin, însă această întâmplare provoacă noi suspiciuni, mai ales din cauza ultimelor evenimente în care diverși oligarhi ruși s-ar fi sinucis.

Moartea acestuia ar fi fost confirmată de serviciul de presă al stațiunii, pe care o conducea din 2019. Krasnaya Polyana este una dintre cele mai renumite stațiuni de schi din Rusia. În 2014, a făcut parte din complexul olimpic al Jocurilor de iarnă de la Soci.

În ultimele trei luni, șase oligarhi ruși s-au stins din viață, iar condițiile în care au murit sunt încă neclare. Mulți dintre ei aveau legături cu Gazprom.

 Scurgeri de informații prin intermediul angajaților structurilor Gazprom

La finalul anului trecut, Vladimir Putin a primit informații cu privire la scurgerea de informații despre finanțarea operațiunilor secrete și despre schema de finanțare a agenților celui de-al cincilea serviciu al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. Potrivit canalului de Telegram numit ”General SVR”, considerat a fi legat de politologul Valery Soloviev, aceste scurgeri de informații aveau loc prin intermediul angajaților structurilor Gazprom.

Președintele Vladimir Putin a primit o listă cu cei care ar fi vinovați pentru aceste scurgeri de informații, după o anchetă supravegheată în de-aproape de directorul FSB Alexander Bortnikov. De asemenea, canalul de Telegram mai arată că acest document i-a fost prezentat lui Vladimir Putin de către Bortnikov și Patrushev, iar liderul de la Kremlin a aprobat întreaga listă pentru lichidare.

Andrei Krukowski s-a născut la Moscova, avea 37 de ani și era economist. A studiat, printre altele, și la o universitate de afaceri din Londra. Între anii 2001-2014 a ocupat funcţii importante în diferite societăţi comerciale, în 2012 s-a mutat de la Moscova la Soci, iar trei ani mai târziu a început să lucreze în stațiunea Krasnaya Polyana, iar patru ani mai târziu a devenit directorul acesteia.