International

Vicepreședintele Novotek, găsit mort alături de familie în Spania. Caz similar cu cel al fostului vicepreședinte al Gazprombank

novotek

Un nou caz de sinucidere în rândul oligarhilor ruși a avut loc de această dată în Costa Brava. Vicepreședintele Novotek, Serghei Protosenia a fost găsit mort alături de familie în reședința din Spania.

Vicepreședintele Novotek, găsit mort alături de familie în Spania. Caz similar cu cel al fostului vicepreședinte al Gazprombank

La doar câteva zile după ce fostul vicepreședinte al Gazprombank a fost găsit mort într-un apartament din Moscova, alături de soția și fiica lor minoră, un nou caz șocant apare de această dată în Spania. Multimilionarul rus Serghei Protosenia a fost găsit spânzurat, în timp ce soția și fiica sa au fost înjunghiate. Acesta era vicepreședintele gigantului rusesc Novotek.

Alarma a fost dată de fiul cel mare al cuplului, care locuiește în Franța, după ce nu a reușit să-i contacteze, se arată într-un comunicat citat de presa spaniolă. Natalia, soția oligarhului, avea 53 de ani, iar fiica lor tocmai împlinise 18 ani.

Sergey Protosenya, vicepreședintele Novotek, era un milionar rus a cărui avere se ridică la 400 de milioane de euro. Compania pentru care lucra este al doilea producător de gaze naturale din Rusia. De altfel, în topul Forbes, Novotek a fost clasată pe locul 316 în topul tuturor companiilor din lume, în 2020.

Omul de afaceri era de 7 ani vicepreședinte al Consiliului de Administrație Novotek.

Vladislav Avaev, fostul vicepreşedinte al Gazprombank şi-a împuşcat soţia şi fiica înainte de a se sinucide

Departamentul principal de investigaţii al Comitetului de Investigaţii al Rusiei pentru oraşul Moscova a confirmat informaţiile despre moartea bancherului şi a familiei sale:

„Conform versiunii preliminare, Avaev și-a ucis soția și fiica și s-a sinucis”, a adeclarat o sursă din cadrul poliției pentru Tass.

Cadavrele au fost găsite de o rudă a victimelor, care nu a reuşit să ia legătura cu acestea prin telefon. Femeia era îngrijorată şi a decis să îşi viziteze rudele. Ea a găsit cadavrele fostului vicepreşedinte al Gazprombank şi ale soţiei sale, Elena, într-o singură cameră. Cadavrul fiicei lor de 13 ani, Maria, a fost găsit într-o altă cameră, potrivit informațiilor oferite de anchetatori.

Din primele informații, se pare că ar fi fost vorba despre o sinucidere, Vladislav Avae fiind găsit cu o armă în mână.

Polițiștii spun nu au găsit vreo dovadă că în apartament s-a mai aflat vreo altă persoană în momentul în care cei trei membri ai familiei au murit.