Actual Diverse

Incident terifiant în școală. Un elev de clasa a 4-a a fost abuzat la toaletă de colegul lui, chiar în timpul orelor de curs

Incident terifiant în școală. Un elev de clasa a 4-a a fost abuzat la toaletă de colegul lui, chiar în timpul orelor de curs
Infoactual

Un elev de clasa a 4-a a fost agresat sexual și bătut de un coleg de aceeași vârstă. Incidentul s-a produs în București, în timpul orelor de curs, cu ceva timp în urmă, dar el a fost dezvăluit abia acum.

Incident terifiant în șscoală. Un elev de clasa a 4-a a fost abuzat sexual la toaletă de colegul lui, chiar în timpul orelor de curs

Un elev din București a fost agresat sexual și bătut de un coleg de-al său chiar în timpul orelor de curs. Cei doi sunt elevi în clasa a 4-a și totul s-ar fi produs în toaleta școlii, chiar în timpul unei ore.

Părintele elevului agresat acuză acum școala că a dorit să ascundă acest caz și, potrivit acestuia, profesorul care avea datoria de a supravegherea copiii nu ar fi făcut nimic după acest incident.

Tatăl este cel care a povestit incidentul. Potrivit tatălui băiatului agresat, profesorul care trebuia să îi supravegheze pe cei mici nu a luat nicio măsură imediat după ce s-a produs acest incident grav. La scurt timp după ce fiul său a cerut să meargă la toaletă, același lucru l-a făcut și elevul care l-ar fi agresat.

„În momentul respectiv a ieșit și acel coleg, după câteva… cred că un minut, două a ieșit și el. În momentul când a dat să iasă băiatul din toaletă, a fost împins înapoi, bătut, dat cu picioarele și cu pumnii, punându-i mâna în gât și începând să-i spună că dacă nu face anumite chestii o să-l bată până nu mai poate. Băiatul în momentul ăla s-a speriat și nu a mai știut ce să zică și ce să facă și în momentul respectiv colegul i-a spus să stea pe vine…”, a declarat tatăl elevului agresat pentru Digi24.

Indignat și revoltat pe bună dreptate, tatăl elevului agresat susține că persoanele din conducerea școlii doresc să ascundă acest caz, deși profesorul respectiv și directoarea au aflat ce s-a petrecut la baie între cei doi în doar câteva minute.

Cei doi adulți au fost informați de un al treilea elev, care a mers la baie și a surprins o parte din întregul incident, apoi a mers la profesor pentru a-l anunța.

Potrivit relatării tatălui elevului agresat, profesorul de istorie ar fi spus că nu are ce să se întâmple, nu a mers să verifice personal și nu l-ar fi interesat să vorbească direct cu băiatul bătut.

Tatăl elevului agresat a mai povestit și că directoarea a avut o atitudine asemănătoare, spunând că nu are ce să facă, deoarece este vorba despre copii și aceștia „trebuie să se înțeleagă între ei”.

Între timp, elevul a fost mutat de la școală, însă tatăl a dezvăluit terifianta faptă și continuă demersurile pentru ca alți copii să nu treacă prin aceleași agresiuni și umilințe prin care a trecut copilul care rămâne de acum înainte marcat pe viață.

În acest sens au fost demarate verificări de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

„A fost sesizată în scris conducerea unității de învățământ și, în aceeași zi, în urma sesizării, conducerea unității a convocat consiliul clasei și părinții minorilor implicați.

S-a dispus monitorizarea comportamentului elevilor în perioada următoare, de către consilierul școlar al unității.”, a declarat purtătoarea de cuvând a ISMB, Larisa Gojnete, citată de media.

În prezent, cazul se află în atenția Poliției.