Actual

Indemnizații pentru milioane de români. Cine va primi bani în plus

vouchere-620-lei
Sursă foto: botosaninews.ro

Unii români au o situație financiară destul de precară. Aceștia se confruntă cu probleme din punct de vedere al situației financiare. Aceștia au venituri extrem de mici, cu care încearcă să supraviețuiască de la lună la lună. Dar, statul vine în ajutorul anumitor categorii de români. Aceștia vor beneficia de indemnizații.

Anumite indemnizații vor fi oferite pentru milioane de români. Potrivit legii aprobate de Senat, aceste indemnizații vor avea valoarea unui salariu minim net din anul 2023.

Indemnizații pentru milioane de români

Românii vor avea parte de o veste bună. Pentru românii care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, noile indemnizații vor oferi sprijin financiar enorm. Un proiect de lege care a trecut la limită de Senat va oferi o alocație lunară.

Acești bani se adresează familiilor cu trei sau mai mulți copii. Această indemnizație ar urma să aibă o valoare netă asemănătoare unui salariu minim. Părinții români trebuie doar să îndeplinească câteva cerințe pentru a obține fondurile.

Rata scăzută a natalității

Rata extraordinar de scăzută a natalității în România este o mare problemă pentru țara noastră. Natalitatea este la cel mai scăzut nivel din ultimele trei decenii. Acest lucru a dus la propunerea și eventuala adoptare a proiectului de lege. Membrii Guvernului vor să îi determine pe oameni să procreeze. Prin acordarea de stimulente financiare celor care au mai mult de trei copii.

„Statul român are obligaţia de a promova şi susţine politici publice prin care să încurajeze stimularea natalităţii şi sprijinirea familiilor în România”, se menționează în proiectul de lege.

Valoarea indemnizației

Acest proiect de lege vine cu multe beneficii pentru părinți. Dar, pentru a fi beneficiarii acestei inițiative, persoanele trebuie să îndeplinească anumite condiții. Beneficiarii trebuie să aibă în îngrijire minim trei copii, cu vârsta de până la 18 ani. Astfel, dacă proiectul de lege va fi aprobat, aceștia vor primi indemnizații lunare de la stat. Valoarea acesteia diferă în funcție de numărul de copii.

Pentru familiile cu trei copii, indemnizația va fi echivalentă cu salariul minim net lunar. În cazul celor care au cinci copii, indemnizația va fi cu mult mai mare. Mai exact, va fi egală cu două salarii minime. Pentru cei care au mai mult de 6 copii, vor primi echivalentul a două salarii și jumătate.

Condițiile de acordare

Familiile care doresc această indemnizație trebuie să respecte anumite cerințe. Aceștia trebuie să aibă domiciliul în România și să îngrijească minim trei copii. Cei mici trebuie să fie înscriși într-o unitate de învățământ după împlinirea vârstei de trei ani.

Pentru a primi acest ajutor de la stat, părinții trebuie să realizeze la momentul depunerii cererii venituri. Fie din drepturile salariale sau din cele de pensie. Un singur părinte primește alocații lunare, în cazul în care cel mic este în îngrijirea a două persoane. Cererile ar urma să fie depuse la primăria din raza în care solicitantul locuiește sau are domiciliul. Dacă legea va fi aprobată, Ministerul Muncii ar urma să asigure finanțarea acestui proiect, conform Daily Business .