Info Actual

Info Actual > Politică > Informare despre starea de sănatate a lui Marcel Ciolacu de la Spitalul Militar
Politică

Informare despre starea de sănatate a lui Marcel Ciolacu de la Spitalul Militar

Informare despre starea de sănatate a lui Marcel Ciolacu de la Spitalul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”. Reprezentanții spitalului vin cu precizări după ce Marcel Ciolacu a ajuns în unitatea spitaicească pentru investigații. Precizăm că acesta a leșinat în cursul zilei de duminică în timpul unei conferințe de presă.

232Domnul Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, s-a prezentat, în cursul acestei zile la Unitatea Primire Urgență a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” pentru un episod lipotimic.

Conform protocolului de diagnostic al unității noastre, s-au efectuat o serie de investigații clinice, paraclinice și de laborator. Coroborând aceste date cu datele testelor imagistice, precum și cu rezultatele consulturilor multidisciplinare realizate de către specialiști în medicină de urgență, ATI, neurologie și cardiologie, a rezultat diagnosticul de: Episod lipotimic recent – în observație etiologică, Hipocalcemie frustă.

Facem precizarea că, în conformitate cu procedurile unității noastre medicale, pacientului i s-a recoltat și testul COVID 19. Rezultatul testului rapid este negativ. Testul PCR este în lucru.

Tratamentul urmat de pacient în unitatea noastră a constat în reechilibare hidro-electrolitică.

La acest moment, starea pacientului este una stabilă, cu evoluție favorabilă, fapt ce permite externarea acestuia cu recomandări medicale de continuare a investigațiilor, tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare și a stressului, regim alimentar și hidratare corespunzătoare.