Actual International

Într-o anumită parte a globului, furtuna violentă face ravagii. Sute de persoane, transportate pe calea aerului 

Într-o anumită parte a globului, furtuna violentă face ravagii. Sute de persoane, transportate pe calea aerului 
Reuters

Sute de persoane sunt transportate pe calea aerului, după ce inundațiile au făcut prăpăd izolând comunități întregi din Australia.

Într-o anumită parte a globului, furtuna violentă face ravagii. Sute de persoane, transportate pe calea aerului

Autoritățile din nord-vestul Australiei au trimis elicoptere militare pentru a salva oameni după ce inundații record au împânzit regiunea.

Eforturi majore de salvare sunt în curs de desfășurare în regiunea Kimberly din Australia, după ce ploile abundente aduse de un ciclon tropical au provocat unele dintre cele mai grave inundații înregistrate vreodată.

Oficialii care conduc eforturile de salvare se folosesc de ajutorul elicopterelor militare pentru a salva sute de persoane din comunitate, care sunt acum complet izolate după ce apele au început să crească.

„Apa a acoperit unele locuri cât vezi cu ochii, vestul Australiei a fost lovit de inundații unice în viață”, a declarat Stephen Dawson, ministrul serviciilor de urgență din Australia de Vest, citat de Reuters.

„Oamenii din Kimberley se confruntă cu un eveniment de inundații de o dată la 100 de ani, cele mai grave inundații din istoria Australiei de Vest”.

Dawson a mai spus că, în unele părți ale regiunii, apele inundațiilor se întind pe o distanță de peste 50 de kilometri.

Recentele inundații vin după ce Australia s-a confruntat cu inundații severe în ultimii doi ani, spun reprezentanții autorităților locale.

Unele părți din regiunile sale estice s-au confruntat deja cu patru inundații majore începând de anul trecut.

Autoritățile au declarat că peste 50 la sută dintre locuitorii din Kimberly sunt aborigeni. De când au început eforturile de salvare, peste 233 de persoane au fost evacuate din cauza inundațiilor.

Între timp, o declarație a Biroului australian de meteorologie a precizat că ploile s-au mai domolit, deoarece acum s-au deplasat spre est, îndreptându-se spre nord. Ei au emis acum un avertisment pentru „un record de inundații majore.”

Premierul Australiei, Anthony Albanese, a făcut și el o declarație mai devreme și a descris inundațiile ca fiind „devastatoare”. El a promis, de asemenea, asistență federală pentru regiune și sinistrați.