Actual

Ion Țiriac nu-l menajează deloc pe antrenorul Simonei Halep. Multitudinea de probe anti-doping spune ceva

Ion Țiriac nu-l menajează deloc pe antrenorul Simonei Halep. Multitudinea de probe anti-doping spune ceva

După ce Ilie Năstase a spus, încă de ieri, că nu crede că Simona Halep s-a dopat conștient, celălalt mare campion al tenisului românesc iese la rampă în această seară.

Ion Țiriac a oferit o declarație pentru Sport.ro în care legendarul tenismen se referă direct la felul în care și-a făcut treaba antrenorul Patrick Mouratoglou. Mai bine zis, Țiriac subliniază cum NU și-a făcut-o.

Ion Țiriac a fost foarte dur în referirea sa la antrenorul Simonei Halep. Probabil și pentru că știe foarte bine că, în atâția ani de competiții, în care i s-au făcut peste 100 de teste antidrog, Simona Halep nu a fost niciodată depistată dopată.

Conform magnatului, Simona Halep nu ar avea nevoie de preparator fizic, dacă antrenorul său ar fi unul profesionist. El a sugerat că, în acest sport, jucătorii trebuie să fie foarte atenți la antrenorii pe care îi aleg. Simona l-a ales pe Patrick în luna aprilie a acestui an, iar după câteva luni a lovit-o cel mai mare necaz de care poate avea parte un sportiv.

„Ori e prost, ori e chior, ori e orb…”

Ion Țiriac atacă dur.

„Astăzi ai echipă, antrenor, preparator fizic. Păi antrenorul ăla ori e prost, ori e chior, ori e orb… Adică nu știe ce îți trebuie, din punct de vedere fizic? Îți mai trebuie încă un preparator fizic? Ce să facă el? Să bată la mașină sau ce să facă? Maseur special, mai e și un psiholog, din când în când, și așa mai departe, 6-7 persoane…

E un sport profesionist, foarte bănos. Cei buni fac între 30-50 milioane per an. Formula 1, jucători de fotbal… Nici ăla nu face 50 de milioane pe an”, a spus Ion Țiriac, potrivit Sport.ro.

Greșelile făcute de Simona în trecut îi sunt imputate azi

Până în acest moment, Simona Halep a făcut, în ultimii 6 ani, 109 teste anti-doping, conform statisticilor oficiale ale Agenției Internaționale Anti-doping. Niciodată nu a ieșit vreun test pozitiv sau să aibă vreun fel de probleme. L-a avut mereu lângă ea pe preparatorul fizic Theo Cercel. Și la US Open, în august, l-a luat cu ea. Însă, odată ajunsă acolo, l-a concediat, după cum a scris presa sportivă. Și atunci au apărut informații că această decizie a venit la cererea noului staf, coordonat de antrenorul Patrick Mouratoglou.

Și când s-a despărțit de fosta mare tenismenă Virginia Ruzici, care i-a fost manager, Simona a fost criticată pentru această decizie, iar acum lucrurile revin în actualitate, subliniind faptul că nu a știut să-și aleagă colaboratorii.

Fostul fotbalist Ionuț Lupescu i-a reproșat și el același lucru.

„Cel mai important lucru, la cel mai înalt nivel, este încrederea. Eu am avut parte de doctori extraordinari, atât la echipele de club din Germania, cât şi la națională. Nu am ştiut niciodată ceea ce iau. Am luat doar ce mi s-a dat şi am fost convins mereu că e totul în regulă.

Aşa cred că e şi în cazul Simonei Halep. Ea a demonstrat în toată cariera ei că nu are nevoie de dopaj pentru a fi în top. Acum, a trecut la noul antrenor (Patrick Mouratoglou – n.r.), cu tot cu staff-ul acestuia. Şi a avut încredere totală în oamenii din jurul ei”, a explicat Ionuț Lupescu, pentru ProSport