Actual Politică

Nemulțumiri mari la USR. Un senator acuză și cere ca actuala conducere să plece: „Se gestionează greşit partidul”

Nemulțumiri mari la USR. Un senator acuză și cere ca actuala conducere să plece: „Se gestionează greşit partidul”

În USR nu e linişte. În timp ce Cătălin Drulă tocmai şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţia USR, unul dintre contracandidaţii la Congresul Naţional din octombrie 2021, Irinel Darău spune că actuala conducere a USR trebuie să plece. Dărău spune că în ultimii 3 ani partidul este permanent pe trend descendent, întrucât se gestionează greşit partidul.

Nemulțumiri mari la USR. Un senator acuză și cere ca actuala conducere să plece

Irinel Darău este de părere că în ultimii ani, în USR nu s-a schimbat nimic, se fac excluderi pe bandă rulantă în partid dacă nu eşti de acord cu ideile liderilor, dar se şi pleacă din partid şi nimeni nu face nimic.

„Eu sper ca USR să nu se rupă. Mi se pare că în USR nu s-a schimbat mai nimic. Mă aşteptam la lucruri mai curajoase. În USR se strică lucrurile exact la politică, la putere. Conducerea s-a învăţat cu abordarea cine nu e cu noi e împotriva noastră. Apelul meu este să păstrăm fuziunea USR – PLUS. USR are în sondaje între 10 şi 12%. USR a pierdut entuziasmul. Potenţialul măsurat al USR era între 30 şi 40%. Avem o democraţie cu prea mulţi epoleţi. În România există doar un aşa zis control parlamentar al serviciilor de informaţii, a declarat Irinel Darău la emisiunea Off / On the Record, de la Aleph News.

Senatorul USR, Irinel Darău se simte deranjat de faptul că liderii partidului nu-i sprijină pe primari, aceştia nu au niciun sprijin din partea conducerii.

„Mi se pare că în USR nu s-a schimbat mai nimic. Mă aşteptam la lucruri mai curajoase. Primarii şi filialele noastre au nevoie de mult sprijin de la centru. Vreau ca în 2024 să avem alternative în toată ţara. În sectorul 5 trebuie să ne mişcăm foarte repede. În USR noi ţinem legătura cu membrii. Consilierii noştri deranjează foarte tare (…) Platforma noastră se numeşte „Curaj pentru România”. Vom avea alegeri pentru candidatul la preşedinţia partidului. Sunt mai mulţi candidaţi: Cătălin Teniţă, eu…. USR trebuie să aibă reformă şi democraţie internă. Azi cred că avem probleme în USR. Nu avem cei mai buni lideri în vârf, sunt excluderi. USR nu propune politici publice credibile. De 3 ani insistăm pentru un guvern din umbră în USR. Cerem în USR o politică de resurse umane. În USR se strică lucrurile exact la politică, la putere. În Braşov avem o formă de meritocraţie. Noi vrem vot proporţional în USR. Personal cred că actuala conducere USR trebuie să plece. În ultimii 3 ani suntem permanent pe trend descendent. Cred că se gestionează greşit partidul. Conducerea s-a învăţat cu abordarea cine nu e cu noi e împotriva noastră. Sper să-şi dea seama că avem nevoie de toată lumea”.

Mai mult, Darău a spus că în USR nu se fac eforturi pentru a păstra unitatea şi a împiedica plecările din partid. USR PLUS trebuie reformat, spune el, iar platforma sa îşi doreşte să fie o alternativă la cei care conduc USR.

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunțat oficial la finalul săptămânii că va candida pentru șefia partidului.

„Cred că USR are nevoie de organizare, energie și o mână hotărâtă pe volan. Și că sunt persoana potrivită pentru asta. Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des și laud la fel. Și mereu o fac sincer și fără ocolișuri”, a declarat Drulă.