Actual Diverse

Istoria unei știri false, care anunța că Florin Salam a murit din cauza drogurilor. Apoi a apărut soția cu vestea!

Istoria unei știri false, care anunța că Florin Salam a murit din cauza drogurilor. Apoi a apărut soția cu vestea!

Controversa momentului naște ”monștri”. Lumea s-a împărțit și de această dată în două tabere. Rețelele de socializare au luat foc, la propriu.

Istoria unei știri false, care anunța că Florin Salam a murit din cauza drogurilor

Diaspora din afara țării a preluat știrea mediatizată de ProTv potrivit căreia cunoscutul manelist Florin Salam, grav bolnav, în urma infestării cu virusul covid-19, ar fi murit. Și alte surse media au preluat știrea și au transmis-o ca fiind adevărată.

Primul om care a infirmat știrea este și cel mai apropiat de Florin Salam și anume chiar fiica lui, Betty Salam, cu care au încercat să ia legătura pentru o declarație și colegii noștri de la retetesivedete, care au luat interviuri familiei în nenumărate rânduri.

Mesajul lui Betty Salam

Ulterior, chiar pe pagina de Facebook a protagonistului știrii zilei, a apărut și mesajul dat de însuși Florin Salam, pentru că pe pagina lui, urmăritorii erau deosebit de îngrijorați, unii spunând rugăciuni, alții așteptând cu sufletul la gură ca verdictul final să fie unul fals, așa cum a și fost dealtfel.

Mesajul lui Florin Salam

Avocatul Mihai Drăgan, aparător si prieten al lui Florin Salam spune ca nu a murit, este bine. Trebuie să se odihnească, nu poate spune mai mult pentru că este dorința familiei si a lui. Dar pentru ceea ce se scrie în știre legat de substanțe interzise probabil că responsabilul de știre nu va rămâne nesancționat. Cel care a dat știrea nu este, în mod sigur, din anturajul lui Florin.

ProTv își cere oficial scuze

”Ne cerem scuze cititorilor pentru eroare. Reporterii Știrilor Pro TV au primit, pe surse, informația conform căreia Florin Salam a murit. Din păcate, stirileprotv.ro a eșuat în a verifica informația și din alte surse,  fapt care a condus la o regretabilă greșeală”, au anunțat responsabilii postului în cauză.

Știrea inițială, semnată de Paul Tecuceanu:

”Conform surselor Știrilor Pro TV, Florin Salam a decedat din cauza consumului de droguri. În urmă cu două zile, presa tabloidă a anunțat că interpretul de manele a fost internat de urgență în spital, în stare gravă, din cauza Covid-19.

Florin Salam a lăsat în urmă o soție și cinci copii. Trei dintre aceștia, două fetițe, Rania și Jacqueline și un băiețel, Simon Ştefan, sunt din mariajul cu Roxana Dobre. De asemenea, manelistul mai avea doi copii și din prima căsătorie, pe Betty și Daniel Stoian. Florin Salam era și bunic”.

Postul România Tv a anunțat că a primit un mesaj de la unul dintre medicii care îl îngrijesc pe manelist în care acesta spunea că Florin Salam nu a murit.

Apoi, inexplicabil dat și interesant este că, după ștergerea postării de pe site-ul stirileprotv.ro, și postarea lui Florin Salam că nu a murit a fost ștearsă de pe pagina lui.

Până la ora 22.00 puteam zice că totul este bine când se termină cu bine, stirea falsă este dezmințătă și se face ”mea culpa” de către cei care au aruncat bățul în baltă, în timp ce alți zeci și sute de oameni s-au pornit să îl scoată de acolo. Iar comentariile la toate postările de pe Facebook curg și tot curg…

Doar că, la ora 22.00, cancan.ro a publicat următorul anunț: „Potrivit informațiilor obținute de reporterii CANCAN.RO, se pare că lucrurile nu sunt tocmai roz. Roxana Dobre ne-a oferit, în exclusivitate, primele informații legate de starea de sănătate a lui Florin Salam: ”Vă rog să înțelegeți situația! România ar trebui să se roage pentru Florin. Atât pot să afirm la acest moment”, ar fi declarat  Roxana Dobre, pentru media citată anterior.

Și istoria se încheie așa cum este frumos, cu omul iubit de mulți români, care spune, prin intermediul unei filmări live, în care se vede că nu arată foarte bine, următoarele:

Vă salut oameni buni. Fac acest filmuleț pentru toată familia mea, pentru toate neamurile. De câteva zile, am fost în situația care am avut-o. Cei din presă formulează mult pentru situația prezentă.

Toată familia mea este în alertă. Acum 3, 4 zile am cântat într-un loc. Vreau să luați în serios problema cu covid-ul. Ferească Dumnezeu pe toată lumea Stăm între oameni. Există persoane care cu adevărat cu grija mea., în 2-3 zile o să ajung acasă. Nu vă mai îngrijorați, sunt bine, doar că mi-a fost puțin rău.

Ce Oare v-ați fi bucurat să se întâmple așa ceva. Îmi cer scuze celor care v-ați făcut griji. Nu știu dacă ați câștigat ceva. Mergem mai departe, vă pup și vă iubesc. Oricine poate să pățească așa ceva,” a spus solistul, încercând să facă haz de necaz.

Filmarea aici.

Mai multe aici, la retetesivedete.