Info Actual

Info Actual > Politică > Italia, nouă directivă, în plină pandemie de cronavirus. Are legătură cu copiii
Politică

Italia, nouă directivă, în plină pandemie de cronavirus. Are legătură cu copiii

Italia, nouă directivă, în plină pandemie de cronavirus. Are legătură cu copiii. Pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Italia a fost publicată, pe 31 martie, o nouă directivă. Conform acesteia, părinții au voie să-și scoată copiii la plimbare. Condiția obligatorie, însă, este aceea ca un singur părinte are voie să-l însoțească pe minor. Iar activitatea trebuie să aibă loc doar în preajma casei.

„Trebuie înțeles că doar un singur părinte are voie să meargă cu copiii lor minori, deoarece această activitate poate fi considerată ca făcând parte din activitățile motorii în aer liber, atât timp cât este efectuată în proximitatea propriei locuințe. Aceeași activitate poate fi desfășurată în contextul călătoriilor motivate de situații de nevoie sau din motive de sănătate”, se arată în noua directivă, conform rotalianul.

„Se reamintește însă că nu sunt permise jocurile, activitățile recreative în aer liber, accesul la parcurile, vilele, zonele de joacă și grădinile publice și se evidențiază că activitatea motorie permisă în general nu trebuie înțeleasă ca fiind echivalentă cu activitatea de sport (jogging), ținând cont și de faptul că prevederea actuală a art. 1 din decretul emis de Președintele Consiliului de Miniștri în data de 9 martie menține cele două situații distincte pentru a putea include în primul, așa cum s-a specificat deja, plimbarea în proximitatea propriei locuințe”, mai scrie în directiva Ministerului de Interne.

Același document anunță, de asemenea, că sunt permise plimbările în preajma locuinței motivate de exigențele care țin de însoțirea sau îngrijirea bătrânilor și persoanelor cu handicap din partea celor care îi îngrijesc, având în vedere că aceste plimbări pot fi considerate ca fiind necesare pentru sănătatea persoanelor asistate.