Actual International

Iuda lui Putin sau cine va arunca primul cu piatra în liderul de la Kremlin. Scenariile expuse de un opozant rus

Iuda lui Putin sau cine va arunca primul cu piatra în liderul de la Kremlin. Scenariile expuse de un opozant rus
Infoactual

Puțin peste 300 de zile au trecut de la invazia rusă în statul vecin și frate mai mic al Rusiei, Ucraina. În aceste zile, presa de peste tot din lume a scris despre Putin că ar avea diferite boli și mai multe clone.

Previziuni privind sfârșitul domniei liderului de la Kremnlin au fost și acestea nenumărate, fiind enunțate de parapshologi sau oameni avizați politic și militar. În aceste zile, o nouă opinie este vehiculată de către un opozant rus și despre aceasta vom relata în cele ce urmează.

Iuda lui Putin sau cine va arunca primul cu piatra în liderul de la Kremlin. Scenariile expuse de un opozant rus

Un fost deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse, Ghenadi Gudkov, a descris două posibile scenarii pentru răsturnarea lui Putin de la putere. Opiniile lui Ghenadi Gudkov despre modul în care ar putea să aibă loc schimbarea puterii în Federația Rusă au fost expuse într-o filmare postată pe YouTube.

Gennady Vladimirovici Gudkov (n. 15 august 1956) este un politician și om de afaceri rus. The Moscow Times l-a descris în 2012 ca fiind „unul dintre cei mai vocali și carismatici critici ai parlamentului” și ai președintelui Vladimir Putin.

S-a alăturat KGB-ului, agenția de securitate națională a Uniunii Sovietice, în 1981, lucrând acolo în următorul deceniu și terminând cu gradul de locotenent-colonel. Gudkov a fost ales pentru prima dată în Duma de Stat în cadrul unei alegeri parțiale din Districtul 106 Kolomna la 18 martie 2001, alăturându-se Partidului Popular al Federației Ruse.

Foto: wikipedia

Gudkov a devenit ulterior membru al partidului Rusia Unită al lui Putin, înainte de a trece în 2007 la partidul populist O Rusie Justă, mulți dintre membrii căruia i s-au opus lui Putin.

La 15 septembrie 2012, Gudkov a fost destituit din funcția de membru al Dumei cu un vot de 291 la 150. Gudkov a calificat votul drept o farsă, spunând: „Aceasta este o represalii. Nu este o instanță.” Liderul partidului Rusia Justă, Serghei Mironov, a descris expulzarea lui Gudkov drept o „răzbunare ilegală.”

Gudkov s-a mutat la Varna (Bulgaria) în 2019, în ceea ce el a susținut a fi „o măsură de precauție.” De atunci, chiar el spune că este într-un fel de exil.

Cineva trebuie să vină în buncăr și să-l anunțe pe Putin că nu mai este țar, că trebuie să plece, că a fost înlăturat de la putere, că este arestat în cele din urmă” – acesta a fost prima dintre cele două opțiuni pentru schimbarea puterii în Federația Rusă.

Ghenadi Gudkov a amintit că nimeni nu are de câștigat în urma unui război civil în Rusia sau de o scindare a puterii într-un stat ce deține arme nucleare, deoarece acest lucru ar putea duce la consecințe periculoase pentru lumea civilizată și pentru ruși.

Care este al doilea scenariu pentru o schimbare a puterii? Mai nedureros și mai puțin periculos, oferind o pace mai durabilă: o lovitură de stat a elitelor, cu formarea unui guvern de coaliție interimar, care ar trebui să înceapă reformele primare… și să pregătească noi alegeri care să formeze un guvern legitim, care va asigura pacea durabilă în toată Europa.”

Trebuie să lucrăm pentru a împărți elitele. Pentru ca acele elite care înțeleg că prăbușirea regimului Putin este inevitabilă și necesară pentru pacea planetei, trebuie să se alieze și să fie primele care vor arunca cu piatra în Putin, ca să-l poată îndepărta de la putere,” a rezumat Ghenadi Gudkov.