International

La câteva ore după o împușcătură în apropiere de Milwaukee, alte două femei au fost ucise la o biserică din Iowa

La câteva ore după o împușcătură în apropiere de Milwaukee, alte două femei au fost ucise la o biserică din Iowa
apnews.com

Un bărbat a împușcat mortal două femei în parcarea unei biserici dintr-o localitate din statul Iowa, după care s-a sinucis.

Incidentul  armat, care se adaugă la o serie întreagă de alte crime recente, pune America pe jar.

Poliția locală din SUA a anunțat joi, 02.06.2022, că un bărbat a împuşcat mortal 2 femei în parcarea unei biserici dintr-o localitate din statul Iowa, Statele Unite ale Americii. După comiterea dublei crime, bărbatul ucigaș s-a sinucis.

De asemenea, potrivit sursei nor.org, cu câteva ore mai devreme, înainte de atacul de la biserică, Poliția a declarat că au fost trase mai multe focuri în cimitirul Graceland din Racine, Wisconsin, la aproximativ 30 de mile sud de Milwaukee.

Astfel, potrivit npr.org, cele mai recente dintr-o serie de împușcături din Statele Unite sunt:

  • împușcăturile de joi, 2 iunie,  soldate cu 2 femei ucise
  • împușcăturile mortale ale unui chirurg și a altor 3 persoane la un cabinet medical din Tulsa
  • împușcătura mortală la școală din Uvalde, Texas,
  • atacul înarmat asupra unui supermarket în Buffalo, New York

Nicholas Lennie, adjunctul şef al Biroului şerifului din Story County a declarat că :

  • atacul din Iowa a avut loc în fața unei biserici creștine fundamentaliste, situată la est de oraşul Ames, Cornerstone Church. Atacatorul a acționat împușcând cele două femei, în timp ce, în interior, se desfășura o slujbă religioasă.
  • pentru acest caz, polițiștii care au fost anunțați în legătură cu împușcăturile au găsit 3 cadavre în momentul în care au ajuns la locația crimei, dar nu au putut oferi informații imediate despre identitatea lor.
  • poliția nu a putut stabili deocamdată care era relația dintre bărbatul atacator și cele două femei care i-au căzut victime.

Totodată, Nicholas Lennie a mai declarat:

  • „Se pare că este vorba de un incident izolat, cu un singur foc de armă”
  • „Încă investigăm pentru a identifica dacă a fost un atac țintit sau dacă a fost un atac aleatoriu”

Care au fost reacțiile președintelui SUA

La cele întâmplate, în cursul zilei de joi, 02.06.2022, președintele Biden a ținut un discurs televizat, în cadrul căruia a cerut interzicerea revistelor de mare capacitate, controalele antecedentelor, legile cu semnalul roșu și abrogarea imunității care protejează producătorii de arme de răspunderea legală în cazul în care armele lor sunt folosite în violență.

„Sunt prea multe alte școli, prea multe alte locuri de zi care au devenit câmpuri de ucidere, câmpuri de luptă aici în America”, a spus Biden joi seară. „Problema cu care ne confruntăm este una a conștiinței și a bunului simț… Vreau să fiu foarte clar. Nu este vorba despre a lua armele nimănui. Nu este vorba despre denigrarea proprietarilor de arme”.