International

Li se spune „Îngerii morții” lui Putin. Femeile pilot militar vor lucra în Forțele Aeriene rusești. VIDEO

Li se spune „Îngerii morții” lui Putin. Femeile pilot militar vor lucra în Forțele Aeriene rusești. VIDEO
EVZ

Duminică, un lot de 16 femei supranumite „îngeri ai morții” au absolvit școala ca piloți militari și vor face parte din Forțele Aeriene Ruse.

Li se spune „Îngerii morții” lui Putin. Femeile pilot militar au absolvit școala și vor lucra în Forțele Aeriene rusești. VIDEO și FOTO

„Îngerii morții”, femei-pilot care au absolvit recent Școala Superioară de Aviație Militară Serov, au defilat recent în fața președintelui rus.

Ele sunt primele femei care devin piloți militari ruși de când Iosif Stalin a permis femeilor să intre în Forțele Aeriene ruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În timp ce defilau în fața liderului lor, femeile au aruncat în aer monede și petale de flori.

Imaginea piloților militari femei din Rusia mărșăluind în Krasnodar. Foto: Ministerul rus al Apărării

Un analist rus a spus, mai în glumă mai în serios, că aceste femei se vor căsători în curând și vor „servi” în concediu de maternitate, potrivit Daily Mail.

De ce li se spune ”Îngerii morții”

Acest lot de 16 femei a fost instruit complet pentru a pilota bombardiere nucleare strategice și avioane de transport. „Îngerii morții” ai lui Putin continuă o tradiție glorioasă în cadrul Forțelor Aeriene rusești, a comentat Serghei Șoigu, ministrul Apărării. „Sunteți un punct de referință și un exemplu pentru fetele care vă vor urma”, a exclamat el.

Femeile-pilot nu sunt străine de lupta aeriană în armata rusă. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, 23 de femei au primit distincția de „Erou al URSS”. Șoigu a selectat-o pe Anna Shcherbakova, un pilot din orașul Perm, drept candidatul din acest an pentru acest premiu. Ea a absolvit alături de alte 15 femei dintre cei 400 de piloți militari nou-calificați.

Calificarea ca pilot militar nu este o chestiune ușoară în Rusia. Absolvenții de astăzi au urmat un curs anevoios de cinci ani. iar despre femeile rusoaice se știe că sunt puternice și de nădejde, după cum s-a exprimat și unul dintre foștii profesori ai lor.

„Au o motivație bună care le va permite să învețe cum să piloteze avioanele noastre militare și să îndeplinească sarcinile comandanților lor. Este o muncă de mare responsabilitate să devii pilot militar. Este o ocupație grea, cere și valori morale înalte”, a transmis colonelul Pchela femeilor de nădejde, după cum relatează dailymail.co.uk.