Politică

Liviu Dragnea, surpriza lui Aurelian Pavelescu din Consiliul Naţional al PNŢCD

Liviu Dragnea, surpriza lui Aurelian Pavelescu din Consiliul Naţional al PNŢCD
foto: G4Media

După ce Aurelian Pavelescu a anunțat că europarlamentarul Cristian Teheș și primarul Cătălin Chereheș nu mai sunt membri ai PNȚCD pentru că nu și-ar fi plătit cotizația, lucrurile au luat o turnură radical opusă. Comitetul Național de Conducere al PNȚCD anunță, într-un comunicat distribuit de europarlamentarul Cristian Terheș, că Aurelian Pavelescu și-a pierdut funcția de președinte al PNȚCD începand cu  data de 6 mai 2022.

Liviu Dragnea, surpriza lui Aurelian Pavelescu din Consiliul Naţional al PNŢCD

Potrivit comunicatului, demiterea lui Pavelescu vine ca urmare a exercitării de către conducerea partidului a unei acțiuni în răspundere față de președintele PNȚCD, în vedere acoperirii unui prejudiciu de aproape 700.000 de lei. Acest scandal este departe de a fi închis.

„Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD, întrunit pe data de 06.05.2022 la Bucureşti, a hotărât în unanimitate exercitarea acţiunii în răspundere faţă de Aurelian Pavelescu în vederea acoperirii unui prejudiciu de peste 688.000 de lei pe care l-a cauzat partidului. (…) Mai mult, tot în cadrul aceleiaşi şedinţe CNC din 06.05.2022, pentru modul defectuos şi cu rea-credinţă în care a condus şi administrat partidul, s-a hotărât sancţionarea disciplinară a lui Aurelian Pavelescu cu demiterea din funcţia de conducere”.

Liviu Dragnea, „Alianţa din PNȚCD”

Comitetul Național de Conducere al PNȚCD întrunit ieri  a adus şi o altă surpriză pe lângă scandalul financiar. Prezenţa lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a participat sâmbătă la ședința Biroului Național de Conducere al PNȚCD, alături de liderul acestei formațiuni, Aurelian Pavelescu.

Liderul PNȚCD își dorește o uniune cu Liviu Dragnea, nu este clar încă sub ce formulă, dat fiind că după ce a ieșit din închisoare, fostul social-democrat anunța că va sprijini un nou partid, respectiv „Alianța pentru Patrie”.

Aurelian Pavelescu a anunţat că în cursul zilei de azi va da publicităţii toate amănuntele legate de prezența lui Dragnea în ședința PNȚCD. Până atunci acesta l-a atacat pe contul său de socializare pe colegul său de partid.

„Astăzi, după ce a aflat de întâlnirea Biroului Național de Conducere al PNȚCD cu dl. Liviu Dragnea, văzându-și viitorul politic ruinat, dl. Terheș a dat publicității o serie de minciuni demențiale, reluând toate calomniile care s-au făcut împotriva mea în ultimul deceniu, situații care au fost clarificate de mult, ”vechii” țărăniști având grijă încă de atunci să-mi facă plângeri penale, care s-au închis oficial de ani și ani”, a scris Aurelian Pavelescu pe Facebook.

În perioada în care Liviu Dragnea era preşedintele PSD, partidul a avut o colaborare cu Aurelian Pavelescu, unele locuri din Parlamentul European și Parlamentul României – care conform eligibilității reveneau social-democraților – au fost atribuite unor reprezentanți PNȚCD.