Politică

Liviu Dragnea, tot mai aproape de PNŢCD. Pregăteşte o alianţă politică şi a primit „Medalia Omagială Iuliu Maniu”

Liviu Dragnea, tot mai aproape de PNŢCD. Pregăteşte o alianţă politică şi a primit „Medalia Omagială Iuliu Maniu”
Arhivă

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, anunță că pregătește o alianță politică cu Alianța pentru Patrie, noul partid al fostului președinte PSD Liviu Dragnea. Mai mult, Pavelescu i-a acordat lui Dragnea „Medalia Omagială Iuliu Maniu”.

Liviu Dragnea, tot mai aproape pe PNŢCD. Pregăteşte o alianţă politică şi a primit „Medalia Omagială Iuliu Maniu”

La sfârşitul săptămânii trecute, Liviu Dragnea a participat la şedinţa Biroului de Conducere al PNȚCD reunit la sediul central şi a fost însoțit de președinta Organizației de Tineret APP sector 2, Ana-Maria Ioniță. Subiectul discuțiilor a fost crearea în România a unui „pol politic suveranist”, în perspectiva alegerilor din 2024.

Liviu Dragnea este de părere că PNL și PSD și-au dat mâna într-o „Alianța a trădării național”, iar bătălia electorală din 2024 nu va mai fi între stânga și dreapta, ci intre suveranism și globalism, între dragoste de țară și vânzare de țară. La rândul său, președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, a subliniat că este nevoie de o forță politică care să militeze pentru o „Europă a Națiunilor Suverane”, alături de celelalte forțe europene suveraniste.

„Actualele instituții ale UE, prin încălcarea tratatelor constitutive, doresc confiscarea suveranității statelor membre, cele mai grave acțiuni fiind de nerecunoaștere a Constituțiilor votate de popoarele europene. Programul de guvernare prezentat de Liviu Dragnea în 2016,construit pe conceptul „Patriotismului economic”, pentru interesele românilor, a făcut ca Romania să înregistreze cea mai mare creștere economică din istoria postdecembristă, creștere de care s-au bucurat milioane de români, medici, profesori, agricultori, tineri, oameni de adaceri,pensionari, fiind demonstrat potențialul uriaș de dezvoltare a României”, se spune într-un comunicat emis de PNŢCD.

De asemenea, Biroul Național de Conducere ia înmânat lui Liviu Dragnea „Medalia Omagială Iuliu Maniu”. Medalia este gravată cu chipul fondatorului PNȚCD Iuliu Maniu, iar pe verso conține stema României Mari și cele patru principii ale partidului: „Democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială”.