International

Lovitură pentru Vladimir Putin! A murit apropiatul său, ultranaționalistul Vladimir Jirinovski

Lovitură pentru Vladimir Putin! A murit apropiatul său, ultranaționalistul Vladimir Jirinovski

Politicianul a fost liderul formațiunii naționaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), fiind cunoscut prin numeroasele scandaluri pe care le-a provocat în politica rusă și legătura cu Vladimir Putin. O dublă pneumonie i-a afectat aproximativ 75% din plămâni.

Vladimir Jirinovski era cunoscut pentru ieșirile sale ultranaționaliste și susținerea fără rețineri a președintelui Vladimir Putin!

Vladimir Jirinovski, liderul istoric al Partidului Liberal Democrat din Rusia a murit miercuri , la vârsta de 75 de ani.

Profund antioccidental, Jirinovski a fost în atenția publicului timp de peste trei decenii, iar printre cele mai controversate ieșiri au fost agresiunea față de o femeie și un preot în parlament, cât și declarațiile sale cu privire la Republica Moldova. Moartea sa a fost anunțată pe Telegram, de președintele Dumei de Stat din Rusia, Volodin:

„Tocmai a fost raportat că Vladimir Volfovici Jirinovski a murit în urma unei boli grave și prelungite. Pentru noi toţi este o pierdere ireparabilă. Fie ca amintirea sa luminoasă să rămână pentru totdeauna în inimile noastre”, a spus şeful Dumei de Stat.

Jirinovski s-a remarcat prin declarațiile extrem de agresive împotriva statelor vecine ale Rusiei și îndemnurile la folosirea armelor nucleare împotriva adversarilor, și nu numai, atât în perioada în care a ocupat funcția de vicepreședinte al Dumei, cât și în anii care au urmat.

Politicianul a fost internat pe 2 februarie la Spitalul Clinic Central din Moscova cu coronavirus. Apoi a fost diagnosticat cu leziuni pulmonare extinse, aproximativ 75%.

În 2014, Jirinovski cerea împărțirea Ucrainei

În anul 2014 acest, vicepreşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Vladimir Jirinovski, un politician controversat, a trimis un mesaj Poloniei în care cerea Varşoviei să organizeze un referendum în cinci regiuni din vestul Ucrainei, unde majoritatea populaţiei este favorabilă Poloniei: Volyn, Lviv, Ivano-Frankivsk, Ternopil şi Rivne. Practic, cerea împărțirea teritoriului Ucrainei.

MAE polonez şi-a exprimat indignarea şi a apreciat această propunere drept „stranie”.

Agenţia de presă ucraineană Unian a relatat atunci că scrisori similare ar fi fost trimise de Jirinovski Ungariei şi, respectiv, României în vederea alipirii Transcarpatiei şi, respectiv, a regiunii Cernăuţi. Ucraina, potrivit ideii Rusiei, ar trebui să rămână doar cu partea centrală a ţării.