Actual

Ludovic Orban: „Vrem dezvoltarea României prin investitii”

Premierul Ludovic Orban a participat la recepția lucrărilor de asfaltare străzi în localitatea Măureni, județul Caraș-Severin. Iata declaratiile oferite de premierul Romaniei!

Ludovic Orban: Îl cunosc pe domnul primar și știu că e un om de ispravă, un om pus pe fapte mari și am vrut să marchez această finalizare a unui obiectiv de investiții important. Mesajul nostru e foarte simplu: vrem dezvoltarea României prin investiții, investiții publice, indiferent dacă investițiile sunt în infrastructură de transport de tip autostradă, infrastructură de transport de tip drum național, drum județean, drumul orășenesc, drum local. Investițiile aduc dezvoltare și, cum ziceau romanii, „Via Vita” – „Drumul aduce viață”.

Mai am o veste să vă dau, o dau de la Măureni… Comisia Europeană a aprobat alocarea unei sume de 4,99 de miliarde de euro României în cadrul programului SURE. Este vorba de finanțarea măsurilor de susținere a angajaților și mediului de afaceri, măsurilor active de tip program flexibil de muncă, șomaj tehnic și toate celelalte categorii de cheltuieli care vin în sprijinul angajaților și companiilor care au ca obiectiv apărarea locurilor de muncă și susținerea dezvoltării locurilor de muncă.

Deci, repet, Comisia Europeană a aprobat plafonul de tragere pentru România din programul SURE este vorba de 4,99 de miliarde de euro. Sunt bani suplimentari față de cele 80 de miliarde, care provin din MFF și din programul de reziliență și recuperare.

Sigur că sunt sub formă de credit, rambursabil într-o perioadă medie de 15 ani de zile, dar la niște dobânzi extrem de atractive și, repet, acești bani aproape 4 miliarde şi 100 de milioane de euro vor fi folosiți pentru a susține companiile, angajații, pentru a apăra locurile de muncă și pentru a susține crearea de noi locuri de muncă pentru români.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *