Actual

Mai mulți bani pentru români. Premierul Marcel Ciolacu confirmă oficial

ciolacu bani (sursă foto: fanatik.ro)
sursă foto: fanatik.ro

Mai mulți bani pentru români. Situația financiară a românilor nu este una extrem de bună. Mulți români se plâng constant de veniturile destul de mici pe care le au. Anumite persoane afirmă că salariul pe care îl dețin nu le ajunge nici pentru a cumpăra cele necesare. Această situație tensionată a fost amplificată de noua realitate.

Prețurile foarte mari din magazine, mai ales la nivelul alimentelor au pus pe jar românii. Aceștia își gestionează cu greu cheltuielile necesare. În acest context, Marcel Ciolacu a anunțat că românii vor primi mai mulți bani de la 1 ianuarie.

Mai mulți bani pentru români

Românii se confruntă cu o situație financiară destul de precară, având în vedere costul extrem de ridicat al vieții de la momentul actual. Dar, se anunță vești bune. Angajații vor avea parte de mai mulți bani. Astfel, venitul lor va crește de la începutul acestui an. Este vorba despre valoarea tichetelor de masă.

Mai mulți bani pentru români. Aceste bonuri pentru alimente sunt primite de angajați, iar acestea au rolul de a crește veniturile acestora. Tichetele de masă pot fi folosite pentru a cumpăra mâncare caldă sau pentru a achiziționa cele necesare din cadrul unui supermarket.

Vești bune pentru angajați

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț foarte important pentru cetățeni. Acesta a venit cu vești bune pentru anumiți români. Guvernul Ciolacu a decis că tichetele de masă vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2024. De asemenea, premierul a explicat ce se va întâmpla cu impozitarea acestor bonusuri primite de angajați.

Conform spuselor lui Marcel Ciolacu, tichetele de masă nu vor fi incluse în cadrul noilor schimbări. Astfel, măsurile de austeritate, aplicate pentru reducerea deficitului bugetar nu vor afecta bonusurile angajaților. Aceste măsuri fiscal-bugetare vor fi adoptate în această săptămână. Dar, tichetele de masă nu vor fi impozitate, potrivit anunțului premierului.

Tichetele de masă

Mai mulți bani pentru români. Marcel Ciolacu a anunțat că din 2024, tichetele de masă vor avea valoarea de 40 de lei. „La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Dar, anumite schimbări vor fi aplicate la nivelul listei d beneficiari. Premierul a confirmat faptul că vor fi afectați salariații cu venituri mai mari de 8.000 de lei. Marcel Ciolacu a evidențiat faptul că salariații cu venituri mari nu vor mai avea parte de anumite beneficii. Mai exact, este vorba de cetățenii care lucrează la stat și au salariul mai mare de 8.000 de lei. Aceștia nu vor mai primi tichete de masă după aplicarea măsurilor de austeritate. „Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net” a semnalat premierul.

Probleme la nivelul sistemului

Premierul a semnalat că există la acest moment anumite probleme din punct de vedere al tichetelor de masă. „Marea problemă în cazul acestora este că la emitere se percepe un comision de 3%. La colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect. Mi se par niște comisioane mult prea mari.” a declarat premierul Marcel Ciolacu, conform Daily Business .