Diverse Social

Mamă și fiica ei de numai un an și jumătate, bătute din cauza neînvățării limbii maghiare. Incredibil cine a comis fapta!

Mamă și fiica ei de numai un an și jumătate, bătute din cauza neînvățării limbii maghiare. Incredibil cine a comis fapta!
national.ro

„Instanţa reţine că inculpata a dat dovadă de o agresivitate ieşită din comun,…inculpata agresând persoanele vătămate în încercarea de o determina pe mamă să îşi înveţe fiica limba maghiară”

După ce și-a bătut nora și nepoata de numai un an și șase luni, reproșându-i victimei că nu-și învață fiica limba maghiară, o clujeancă în vârstă de 55 de ani a fost condamnată la închisoare cu suspendare.

Când a avut loc „evenimentul”

Faptele s-au petrecut în 2020, iar instanța, Judecătoria Turda, s-a pronunțat în caz în urmă cu câteva zile. Judecătoria a pedepsit-o pe inculpată la șapte luni de închisoare, dar a suspendat executarea pedepsei.

În acest context, concluzia instanței a fost:

„Instanţa reţine că inculpata a dat dovadă de o agresivitate ieşită din comun, înţelege să recurgă la comportament agresiv pentru a-şi impune punctul de vedere, inculpata agresând persoanele vătămate în încercarea de o determina pe mamă să îşi înveţe fiica limba maghiară şi dintr-un sentiment de desconsiderare şi ură faţă de faptul că persoana vătămată este româncă”.

„Inculpata este în vârstă de 55 ani, nu prezintă o periculozitate care să justifice o pedeapsă cu executare, scopul legal al pedepsei aplicate poate fi realizat cu maximă eficienţă printr-un tratament sancţionator mai blând si apreciindu-se că, îndreptarea acestuia poate avea loc şi fără executarea efectivă”.

Din informațiile de la dosar, precum şi din probatoriul administrat în cursul cercetării judecătoreşti, instanța a reținut că persoana vătămată locuieşte împreună cu familia sa, respectiv soţul, fiica lor minoră născută în februarie 2019, socrul şi soacra.

Care este motivația instanței

În motivarea deciziei instanței se arată următoarele:

”Pe fondul stării conflictuale dintre cele două familii, inculpata i-a reproşat persoanei vătămate că nu o învaţă pe fiica ei minoră limba maghiară şi a început să îi vorbească urât şi dispreţuitor. Pentru a evita să mai fie subiectul de batjocură al inculpatei, persoana vătămată, având în braţe pe fiica a plecat din curte în casă, cerându-le soacrei şi soţului să discute cu inculpata despre aceste reproşuri. Astfel, martorii au ieşit în curtea imobilului unde se afla inculpata şi i-au reproşat acesteia că are treabă cu persoana vătămată, cerându-i să o lase în pace. În aceste împrejurări, inculpata a reacţionat violent şi s-a dus în locuinţă după persoana vătămată şi a început să o lovească cu pumnii şi piciorul peste corp, iar întrucât persoana vătămată o ţinea la acel moment în braţe pe fiica sa , unele din lovituri au atins-o şi pe aceasta, care s-a speriat foarte tare şi plângea”.

Martorul şi martora, care au observat actele de agresiune execitate de inculpată asupra celor două persoane vătămate, au intervenit imediat şi au îndepărtat-o pe inculpată de acestea.

Ce precizări au fost făcute în Raportul Medico-Legal

S-a obținut un certificat medico-legal, care atestă faptul că, în urma agresiunii exercitate de inculpată, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice constând în excoriaţii la nivelul feţei, echimoze şi excoriaţii la nivel toracic, echimoze la nivelul braţelor, echimoze şi excoriaţii la nivelul gambei drepte.

Potrivit raportului medico-legal leziunile au fost produse prin lovire cu corp dur şi comprimare cu mâna, în data de 4 iulie 2020 şi necesită pentru vindecare 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Ce spune inculpata

Inculpata, audiată de instanţa de judecată, a negat comiterea faptelor imputate, relatând că de fapt ea a fost victima soţului persoanei vătămate.

Contrar celor declarate de către inculpată, instanţa a reținut că probele administrate în cursul cercetării judecătoreşti susţin acuzaţiile formulate în actul de sesizare al instanţei.

Ce a declarat persoana vătămată

Pe parcursul urmăririi penale, persoana vătămată a relatat că inculpata i-a reproşat persoanei vătămate că nu o învaţă pe fiica ei minoră limba maghiară şi pentru a evita un eventual conflict, având în braţe pe fiica ei, a plecat din curte în casă, cerându-le soacrei şi soţului să discute cu despre aceste reproşuri.

Persoana vătămată a relatat, în faţa instanţei, că a intrat în casă, iar inculpata a fugit după ea în casă şi a lovit-o cu palmele şi piciorul, a strâns-o de mâini, i-a lovit şi fetiţa peste spate, la un moment dat intervenind soţul care a scos din casă pe inculpată.

Decizia instanței

Potrivit Instanței, ”Deşi inculpata, prin apărător ales a susţinut în apărarea sa că ar fi săvârşit faptele în legitimă apărare, instanţa nu poate reţine această susţinere, probatoriul adminstrat în cauză relevând fără echivoc că inculpata cu ură, răutate şi desconsiderare s-a dus după persoanele vătămate cărora le-a aplicat o corecţie fizică pentru că ar fi avut în vedere criticile formulate referitoare la etnie şi învăţarea limbii maghiare”.

Decizia a fost dată în data de 16 august 2022 și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare, potrivit gazetadecluj.ro