Actual Social

Mâncarea pe litoralul românesc, mai scumpă ca-n Grecia. Cât costă trei mese pe zi în stațiunea Mamaia

Mâncarea pe litoralul românesc, mai scumpă ca-n Grecia. Cât costă trei mese pe zi în stațiunea Mamaia
Arhivă

Prețurile pentru o porție de mici cu cartofi prăjiți au explodat. Costurile în cadrul unei vacanțe pe litoralul românesc sunt similare cu cele dintr-o stațiune exotică sau din țara preferată a românilor pentru vacanțele de vară: Grecia.

Iată cât plătește un turist în Mamaia în anul 2022

În cazul românilor care aleg să își petreacă vacanțele pe litoralul românesc, există nemulțumiri din partea acestora cu privire la prețurile destul de mari pentru cazare și mâncare. Astfel, cei ce fac o astfel de alegere, trebuie să se pregătească să scoată foarte mulți bani din buzunar, pentru a se simți cât de cât bine și a avea parte de confort.

Cât a ajuns să coste o porție de mici și cartofi prăjiți în stațiunea Mamaia

Mamaia, cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc, este de asemenea și locul cu cele mai mari prețuri, de la cazarea foarte scumpă, până la cele trei mese pe zi. Micul dejun în această stațiunea poate fi între 25-45 de lei, în funcție de localul ales de turist pentru a servi prima masă a zilei, iar o cafea poate ajunge și la 50 de lei.

În cazul celor două feluri de mâncare de la prânz, românii pot plăti peste 100 de lei de persoană, aici fiind inclusă și băutura răcoritoare. Pentru încă o gustare pe parcursul zilei, aceștia ar mai putea plăti între 25-40 de lei.

Prețurile sunt mari și în stațiunea Costinești

Nici în Costinești, stațiunea preferată cel mai mult de tineri, nu este o altă situație, în ceea ce privește prețurile. Pe plajă, un suc poate costa între 7 și 10 lei, iar o înghețată poate avea același preț. De asemenea, prânzul și cina pot ajunge la suma de 150 de lei. Astfel, românii ajung să plătească în Costinești între 300 și 400 de lei pentru cele trei mese ale zilei, închirierea șezlongului de pe plajă, dar și alte gustări servite.

În Grecia, un român plătește circa 40 de euro pe toate cele trei mese ale zilei, calitatea preparatelor fiind superioară clasicilor cartofi congelați și prăjiți, și a micilor.