Info Actual

Info Actual > Politică > Marcel Ciolacu, apreciază că guvernul gestionează haotic criza provocată de noul coronavirus
Politică

Marcel Ciolacu, apreciază că guvernul gestionează haotic criza provocată de noul coronavirus

Marcel Ciolacu, apreciază că guvernul gestionează haotic criza provocată de noul coronavirus. Social-democrații apreciază drept incalificabile acuzațiile șefului statului cu privire la majoritatea parlamentară care a aprobat astăzi prelungirea stării de urgență, în condițiile respectării drepturilor omului, a Constituției și a transparenței față de cetățeni – spun ei.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, apreciază că guvernul gestionează haotic criza provocată de noul coronavirus, nu asigură echipamente de protecție și nici măsuri economice corespunzătoare. El crede că apelul lansat de liderii partidelor parlamentare pentru un dialog instituțional a primit astăzi un atac politic lipsit de argumente.

”V-am votat un guvern cu puteri depline, nu ca să vă ocupați de atacuri politice. Aveți guvernul vostru, ca să apărați sănătatea românilor, să aveți grijă de veniturile lor, de locurile lor de muncă și de mâncarea pe care o doresc să o pună pe masă de aceste sfinte sărbători. Astăzi, în Parlament, toate partidele politice au criticat dur actualul guvern pentru că nu își face treaba, nu se ocupă de sănătatea românilor și de veniturile lor. Dar am votat decretul în forma venită de la președinte, am pus unele condiții, care sunt absolut normale. Guvernul și președintele Iohannis trebuie să respecte Constituția, chiar și în stare de urgență.” a spus Marcel Ciolacu.

Precizările liderului PSD vin după ce astăzi președintele Klaus Iohannis a criticat majoritatea parlamentară pentru că, o dată cu decretul privind prelungirea stării de urgență, a votat populist măsuri fără susținere economică. Șeful statului a mai spus că nicio persoană care face nereguli în această perioadă nu va scăpa nepedepsită