Actual Social

Măsură anti-corupție. ANPC nu-i mai lasă pe inspectorii săi, când fac controale, să aibă telefoanele asupra lor

Măsură anti-corupție. ANPC nu-i mai lasă pe inspectorii săi, când fac controale, să aibă telefoanele asupra lor
anpc.ro/radiosud.ro

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat că pe toată durata acţiunilor de amploare comisarii pentru protecţia consumatorilor îşi vor lăsa telefoanele mobile la birou.

În aceste condiții, comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, va fi asigurată cu ajutorul a 20 de staţii de emisie-recepţie performante, care au fost achiziţionate special pentru aceste operaţiuni, a anunţat instituţia de resort.

Măsură anti-corupție. ANPC nu-i mai lasă pe inspectorii săi, când fac controale, să aibă telefoanele asupra lor

Astfel, în comunicatul ANPC se precizează : „Pentru a pune în aplicare strategia internă de integritate şi combatere a corupţiei, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a mai parcurs o etapă importantă. Astfel, au fost efectuate toate demersurile necesare pentru implementarea procedurii de control în cazul acţiunilor de control de mare impact.

Pentru a fi limitate drastic orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare şi a preveni eventuale acuzaţii de lipsă de integritate, comisarii ANPC îşi vor lăsa la birou telefoanele mobile pe toată durata acţiunilor de amploare, comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, fiind asigurată cu ajutorul celor 20 de staţii de emisie-recepţie performante, achiziţionate special pentru aceste operaţiuni”.

Deci, decizia de renunțare la telefoanele mobile în timpul acțiunilor desfășurate de comisarii ANPC, a fost luată pentru a exclude posibilitatea oricărei tentative de avertizare anticipată a operatorilor economici sau de corupere a angajaţilor ANPC.

Ca urmare a măsurii impuse, instituţia dă asigurări că frecvenţa de comunicaţii folosită va fi una protejată şi sigură, astfel încât coordonatorii acţiunilor şi comisarii prezenţi pe teren vor putea comunica în cel mai sigur mod cu putinţă.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a afirmat:  „Dat fiind că pregătim acţiuni de anvergură, această achiziţie ne va pune la adăpost de orice fel de suspiciune. Suntem convinşi că toţi colegii înţeleg raţionamentul funcţionării acestei proceduri şi sunt solidari cu lupta pentru integritate şi combatere a corupţiei. Facem aceste eforturi pentru că ne dorim o abordare unitară, demonstrarea fermităţii şi certitudinea verticalităţii colegilor noştri”.