Actual International

Medvedev, omul lui Putin, îi invită pe Biden și Scholz să oprească ticăitul ceasului Apocalipsei

Medvedev, omul lui Putin, îi invită pe Biden și Scholz să oprească ticăitul ceasului Apocalipsei
news.uchicago.edu

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, care este și mâna dreaptă a lui Putin, i-a invitat pe Joe Biden și Olaf Scholz să oprească ceasul Apocalipsei să nu mai ticăie. Invitația omului despre care se spune că este mâna dreaptă a lui Putin a fost lansată de media rusă.

Medvedev, omul lui Putin, îi invită pe Biden și Scholz să oprească ticăitul ceasului Apocalipsei

Marți, 24 ianuarie 2023, s-a anunțat că acele ceasului simbolic al Apocalipsei au fost mutate cu zece secunde mai aproape de miezul nopții nucleare. Profitând de această mutare metaforică, Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, i-a invitat ulterior pe președintele american Joe Biden și pe cancelarul german Olf Scholz să oprească ticăitul ceasului.

”Lăsați-i pe ceasornicarii Biden și Scholz să oprească pentru o vreme ticăitul ceasului atomic. Pentru a face acest lucru, ei trebuie să înțeleagă că mâinile lor ucrainene au ruginit de mult”, a declarat Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse pentru RIA Novosti.

Cuvintele acestuia, după cum a scris presa rusă, au fost un răspuns la o întrebare despre cum se pot muta înapoi acele acestui ceas.

Rachel Bronson, președinta Bulletin of the Atomic Scientists, a explicat că noua poziție a mâinilor înseamnă că mai sunt doar 90 de secunde până la ”punctul de apocalipsă nucleară”.

Decizia de marți, 24 ianuarie, de a schimba săgețile a fost luată de Consiliul de Administrație al revistei de știință, cu ajutorul unor experți invitați, inclusiv câștigători ai Premiului Nobel.

Ceasul Apocalipsei a apărut pentru prima dată pe coperta Bulletin of the Atomic Scientists în 1947. Timpul rămas până la miezul nopții simbolizează tensiunea din situația internațională și progresul în dezvoltarea armelor nucleare. Însăși miezul nopții simbolizează momentul cataclismului nuclear.

Ceasul Apocalipsei este o interfață sub forma unui ceas simbolic, administrată de Consiliul de Directori al Buletinului Oamenilor de Știință din Domeniul Atomic de la Universitatea Chicago, care arată câte minute despart omenirea de o catastrofă de proporții globale, care ar duce la anihilarea ei, moment simbolizat prin miezul nopții. Ceasul a fost setat prima dată în anul 1947 și de atunci a fost resetat de 19 ori, în funcție de evenimentele care au avut loc pe mapamond și de probabilitatea declanșării unui război nuclear.