International

Mesajul emoționant al Suveranului Pontif după cutremurul din Turcia. ”Le sunt aproape tuturor acestor oameni”

evz.ro
FOTO:evz,ro

Papa Francisc s-a rugat pentru zecile de victime ale cutremurului din Siria și Turcia. Suveranul Pontif a lansat un apel la întreaga comunitate internațională pentru a sprijini misiunile de salvare.

”Mă rog pentru ei cu emoţie şi vreau să spun că le sunt aproape tuturor acestor oameni, familiilor victimelor şi tuturor celor care suferă din cauza acestui dezastru devastator”, a spus suveranul pontif. Cifrele celui mai nou bilanț sunt tragice, peste 11.000 de persoane și-au găsit sfârșitul sub dărâmături iar alte zeci de mii au fost rănite.

Mesajul Suveranului Porntif

”Le mulţumesc tuturor celor care oferă ajutor şi încurajez pe toată lumea să-şi demonstreze solidaritatea cu aceste ţări, dintre care una este deja măcinată de un război îndelungat”, a transmis Papa Francisc la finalul audienței săptămânale desfășurată în aula Paul al VI-lea de la Vatican.

Zeci de mii de familii din sudul Turciei și Siriei au petrecut o a doua noapte în frig în timp ce salvatorii depun toate eforturile pentru scoaterea oamenilor de sub dărâmături.

Din cauza temperaturilor foarte scăzute șansele ca de supraviețuire a victimelor aflate sub dărămături se diminuează drastic. Guvernele și organizațiile internaționale din întreaga lume au răspuns cu oferte de sprijin după ce un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit centrul Turciei și nord-vestul Siriei.

Statele care acordă sprijin Turciei și Siriei

Două echipe ale Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, fiecare formată din aproximativ 80 de persoane și câini de căutare și salvare, vor sosi miercuri în Turcia și se vor îndrepta spre provincia Adiyaman din sud-estul țării pentru a se concentra asupra activităților de căutare și salvare, a declarat un șef al echipei de răspuns la dezastre a USAID, Stephen Allen.

O echipă de salvare trimisă de China în urma unui cutremur a sosit miercuri în orașul Adana din Turcia, a anunțat televiziunea de stat CCTV. Echipa, formată din 82 de membri și patru câini de căutare, a adus 20 de tone de provizii și echipamente. Echipe de salvare din mai multe provincii erau, de asemenea, pe drum, a precizat CCTV.

Două echipe din cadrul Forței Naționale de Răspuns la Dezastre din India, formate din 100 de persoane cu câini și echipamente, erau pregătite să fie trimise pe calea aerului. Echipe medicale erau pregătite și materiale de ajutorare erau trimise în coordonare cu autoritățile turce.

Japonia a trimis 73 de membri ai personalului de salvare în Turcia, cu echipamente precum detectoare de viață, exerciții, generatoare portabile, truse medicale și alimente, potrivit reuters.com.

Guvernul a declarat că 76 de specialiști britanici în căutare și salvare cu patru câini de căutare și echipamente de salvare au fost trimiși în Turcia, iar o echipă medicală de urgență britanică va evalua situația. Emiratele Arabe Unite au declarat că vor înființa un spital de campanie în Turcia și vor trimite echipe de căutare și salvare în Turcia și Siria. A precizat că va oferi ajutor de urgență în zonele cele mai afectate din Siria.