Actual International

Michelle Obama  spune public de ce a și-a îndreptat părul împletit după ce a devenit Primă Doamnă  a Americii

Michelle Obama  spune public de ce a și-a îndreptat părul împletit după ce a devenit Primă Doamnă  a Americii

Fosta Primă Doamnă Michelle Obama a dezvăluit, într-un interviu, de ce a decis să își îndrepte părul în loc să îl țină împletit, așa cum îl purta până ce spțul ei a fost ales președintele Americii.

Ideea de la care a pornit Michelle Obama în demersul ei legat de coafură a fost convingerea că cetățenii din State să se poată adapta mai ușor la faptul că au o familie de culoare în Casa Albă.

„Nu, nu erau pregătiți pentru asta”, a spus Obama la evenimentul de prezentare a cărții sale, petrecut în urmă cu câteva zile, potrivit The Washington Post.

Ea a adăugat că a vrut să evite controversele pentru ca soțul ei, fostul președinte Barack Obama, să se poată axa pe prioritățile politice, potrivit The Post.

„Lăsați-mă să-mi îndrept părul”, a spus ea, adăugând: „Haideți mai bine să facem cumva să treacă sistemul de sănătate”.

Obama a spus că femeilor de culoare, precum ea, le este mai ușor să se plieze pe standardele de frumusețe ale albilor, îndreptându-și părul în loc să-l poarte în împletituri, dreadlock-uri sau afro, potrivit The Post. Acum, ea își poartă părul în împletituri.

„Asta este reacția cu care ne confruntăm: „Poftim??? Te prezinți cu părul tău natural?”, a declarat Obama, potrivit KATV, afiliat ABC. „Aceasta este experiența afro-americană”.

Obama a reamintit, de asemenea, de modul în care soțul ei a atras controverse doar pentru că a purtat un costum bej în 2014, potrivit The Guardian.

Fostul președinte al SUA a fost judecat pentru că a purtat un costum bej la o conferință de presă la Casa Albă. Aceasta a fost o alegere vestimentară pe care republicanul newyorkez Peter King, printre alții, a numit-o o demonstrație a „lipsei sale de seriozitate”.

„S-au speriat când Barack a purtat un costum bej”, a declarat Michelle Obama. „Marea indignare, scandalul administrației Obama”.

Potrivit unui raport din 2020 al Asociației Baroului American, 80% dintre femeile afro-americane au declarat că s-au simțit presate să își schimbe părul natural pentru a arăta mai acceptabil pentru colegii lor care nu sunt de culoare. Cu toate acestea, în luna martie a acestui an, Camera Reprezentanților a adoptat Legea Crown, care interzice discriminarea părului pe criterii de rasă.